chello DNES dorazilo na Dlhé Diely

Matúš Serdula  /  25. 06. 2003, 00:00

Vysokorýchlostné pripojenie na internet cez káblovú televíziu je dostupné na ďalšom bratislavskom sídlisku, na Dlhých Dieloch. Dnes tu bola zrealizovaná prvá prípojka. V najbližších týždňoch sa cez chello budú môcť pripojiť aj obyvatelia Petržalky a následne ďalších častí hlavného mesta.

Spoločnosť UPC dnes zrealizovala prvé vysokorýchlostné prípojky na internet cez službu chello na bratislavskom sídlisku Dlhé Diely. Prístup na internet cez káblovú televíziu je dostupný aj v Starom Meste, čoskoro bude možné objednať si ho aj v  Petržalke.

Pred spustením internetového pripojenia bolo potrebné modernizovať siete káblových rozvodov. Obnova káblovej technológie spočíva vo výmene zariadení, ktoré skvalitnia existujúcu sieť a umožnia obojstranný prenos dát. Projekt si vyžaduje nové rozkopávky len v obmedzenom množstve. Prebiehajúca modernizácia siete vylepší aj príjem televízneho signálu káblovej televízie UPC.

Od piatku 27. júna budú môcť využívať chello všetci obyvatelia Dlhých Dielov. Prípravy na sprístupnenie internetového pripojenia chello prebiehajú súčasne aj v mestskej časti Petržalka. Onedlho ho budú môcť využívať Petržalčania bývajúci v časti Dvory VI. Predpokladáme, že najneskôr 1. septembra bude chello prístupné všetkým záujemcom v Petržalke.

Pri službe chello užívateľ platí každý mesiac iba jeden fixný paušál – bez ohľadu na čas strávený na internete či objem prenesených dát. Užívateľ nie je obmedzovaný množstvom prenesených dát. chello ponúka rýchlosť sťahovania až do 392 Kbp/s a posielania až do 128 Kbp/s. Nevyžaduje si prechod na drahší telefónny paušál, neobsadzuje existujúcu telefónnu linku a umožňuje paralelné sledovanie káblovej TV.

Ak vás zaujíma kedy bude chello dostupné aj u vás, kontaktujte spoločnosť UPC.

Zdroj: tlačova správa

Súvisiace články:

Kedy bude chello v Petržalke a na Dlhých Dieloch?

Chello – najjednoduchšie pripojenie na internet?

Na Slovensku sa konečne objaví ADSL, konkuruje mu internet cez káblovú televíziu

Skontrolujte si, či môžete mať internet cez káblovku a ADSL

Ponuka internetu cez káblovku od UPC

Neprehliadnite: