Citrix vymenoval prvého Citrix Service Provider distribútora v regióne EEMEA

Tlačový servis  /  20. 12. 2010, 00:00

Spoločnosť Citrix Systems, Inc. (NASDAQ: CTXS), popredný dodávateľ riešení pre virtualizácie, počítačové siete a cloud computing, oznámila udelenie štatútu Citrix Service Provider (CSP) distribútor vo východnej časti regiónu EMEA.

Historicky prvým CSP distribútorom bola vymenovaná slovenská spoločnosť BSP Softwaredistribution a.s., súčasný lokálny distribútor Citrixu na Slovensku.

 

V súčasnosti dochádza v oblasti podnikového IT k razantným zmenám, ku konsolidácii IT infraštruktúry spolu so stále častejšie využívanými nástrojmi z oblasti Cloud computingu, SaaS, PaaS a ďalších. Vedúci pracovníci IT čelia nebývalým výzvam – potrebujú znižovať náklady
a zároveň inovovať služby užívateľom a zaisťovať efektivitu firmám. Ako reakcia na tieto trendy CSP distribútor poskytuje softvérové služby vrátane hostovaných desktopov a aplikácií ako službu, na prenájom či predplatné firmám z oblasti systémových integrátorov a poskytovateľov riešení na báze hostingu a outsourcingu, či nezávislým výrobcom softvéru poskytujúcich softvér ako službu. Priamo tak podporuje rozvoj týchto služieb v regióne a napomáha firmám ponúkať zákazníkom IT infraštruktúru ako službu s najvyšším výkonom, najvyššou bezpečnosťou a najnižšími nákladmi. Obchodný model je založený na jednoduchosti, transparentnosti a flexibilite, kde do nákladov vstupujú len skutočne odobrané služby bez nutnosti financovania nákupu softvéru a licenčných poplatkov.

„Cieľom BSP je profilovať sa ako prémiový partner v oblasti cloud computing vo Východnej Európe. CSP nám umožňuje prehĺbiť naše vzťahy s Citrix partnermi a taktiež ponúknuť zákazníkom nový spôsob využitia Citrix technológií, ktorý reflektuje súčasný trend prechodu na cloud computing. Veľkou výhodou pre našich partnerov a zákazníkov je aj fakt, že BSP je taktiež Microsoft SPLA distribútorom, takže partnerom vieme pod jednou strechou poskytnúť podporu pre produkty Citrix a taktiež aj produkty Microsoft“, hovorí Mária Kováčová, produktový špecialista, BSP Softwaredistribution a.s.

Ondřej Marek, regionálny marketingový manažér Citrix Systems pre oblasť EEMEA k výberu dodáva: „Udelenie štatútu Citrix Service Provider slovenskej spoločnosti BSP potvrdzuje kvalitu ich služieb v rámci silnej konkurencie v celom regióne EEMEA. Som rád, že náročným výberovým sitom prešla práve firma BSP, ktorá je tradične jedným z najlepšie hodnotených Citrix partnerov v regióne.“

Neprehliadnite: