HP hrá kľúčovú úlohu pri vývoji nového, energeticky úsporného ethernetového štandardu

Tlačový servis  /  17. 12. 2010, 00:00

Spoločnosť HP oznámila, že ako prvý výrobca uvádza na trh produkty založené na novom štandarde energeticky úsporného ethernetu, na ktorého vývoji sa podieľala. Sieťové prvky podporujúce tento nový štandard umožňujú užívateľom výrazne znížiť spotrebu elektrickej energie aj náklady na prevádzku informačných technológií.

Štandard IEEE Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az) znižuje spotrebu elektrickej energie IT zariadení automatickým a priebežným prispôsobovaním spotreby aktuálnej prevádzke medzi prepínačmi a ďalšími zariadeniami pripojenými v sieti.

Nové moduly HP E-Series zl sú prvými prepínačmi s podporou energeticky úsporného ethernetového štandardu IEEE, ktoré sa spolu s pripojenými zariadeniami automaticky prepínajú do režimu spánku, pokiaľ neprenášajú žiadne dáta. Implementácia nového štandardu spoločnosti HP prinesie zákazníkom nižšiu spotrebu energie na úrovni prepínača aj koncového zariadenia, ktorá zníži celkové náklady na vlastníctvo až o 51 %.(1)

Produkty podporujúce energeticky úsporný ethernet prechádzajú behom nečinnosti do režimu spánku, v ktorom majú oveľa nižšiu spotrebu energie, ako pri nečinnosti s plným napájaním. Nový štandard pritom umožňuje pripojeným zariadeniam obnoviť plné spojenie ihneď, ako dôjde k požiadavke na prenášanie dát; to umožňuje dosiahnuť výrazné úspory energie oproti tradičným prepínačom, ktoré poskytujú len obmedzenú väzbu medzi spotrebou energie a skutočnou dátovou prevádzkou.

HP: Tvoríme budúcnosť sieťových štandardov

Vzhľadom na to, že väčšina sieťových aktivít prebieha nárazovo, sú sieťové prvky ideálnou platformou pre nasadenie energeticky úsporného ethernetu, ktorý na základe prevádzky v sieti automaticky reguluje okamžitú spotrebu energie.

V budúcnosti sa bude štandard energeticky úsporného ethernetu používať naprieč najrôznejšími zariadeniami vrátane serverov, notebookov a bezdrôtových prístupových bodov. Jeho nasadenie povedie k ešte väčšej úspore energie a teda nižším nákladom na prevádzku IT nielen v podnikovom prostredí.

Spoločnosť HP sa iniciatívne podieľa na práci stoviek odborných pracovných skupín a fór. Cieľom týchto aktivít je zabezpečiť, aby riešenia divízie HP Networking boli flexibilné, interoperabilné a prinášali zákazníkom oveľa vyššiu praktickú hodnotu z ich investícií do IT infraštruktúry, ako keby boli závislí len na proprietárnych riešeniach.

Technológiu HP využívajú popredné vedecké pracoviská

Fakulta oceánických a atmosférických vied Štátnej univerzity v Oregone je jednou z popredných oceánografických výskumných inštitúcií v Spojených štátoch s výrazným podielom na vedeckých programoch skúmania oceánov a klím. Jej vysoko náročné sieťové prostredie vyžaduje najmodernejšie technológie, ktoré zvyšujú výkonnosť aj hustotu siete a zároveň pomáhajú dosahovať väčšiu energetickú efektivitu.

„Nový ethernetový prepínač spoločnosti HP nám umožnil zvýšiť výkon našich výpočtových a úložných riešení a zároveň ušetriť výdavky za energiu. Vďaka nemu sme zdvojnásobili kapacitu 10G ethernetu bez prerušenia prevádzky,“ povedal Chuck Sears, manažér výskumných počítačových systémov na Fakulte oceánických a atmosférických vied Štátnej univerzity v Oregone. „S novými modulmi HP je naša sieťová infraštruktúra agilnejšia a poskytuje našim vedeckým pracovníkom väčšiu prenosovú kapacitu. Pritom zaberá menej fyzického miesta a spotrebováva menej energie.“

Sieťové prvky sú kľúčovou zložkou portfólia konvergovanej infraštruktúry HP, na ktorej sú ďalej založené aj riešenia pre Instant-On Enterprise. Instant-On Enterprise umožňuje vo svete nepretržitej konektivity využívať technológie pri rôznorodej spolupráci so zákazníkmi, zamestnancami, partnermi a občanmi.

Neprehliadnite: