Kalendár Pirelli 2001 sa na Pravda.sk vydražil za 2000 eur

Tlačový servis  /  15. 12. 2010, 00:00

Exkluzívny kalendár Pirelli 2011, ktorý tvorí súbor 36 čiernobielych fotografií módneho dizajnéra a fotografa Karla Lagerfelda, získal v stredu na stránke Pravda.sk za 2000 eur Martin Čižmárik z Bratislavy. Suma, ktorú ponúkol, poputuje na konto Spoločnosti priateľov detí a detských domovov Úsmev ako dar. Určená bude na terénnu prácu s rodinami v kríze.

"Niekoľko rokov som sa usiloval kalendár získať a v dražbe som skončil väčšinou tretí či štvrtý. Tentoraz som si povedal, že ak bude treba, priplatím aj viac," reagoval na víťazstvo dražiteľ. Na aukcii oceňuje jej charitatívny zmysel. "Pomôcť týmto spôsobom bolo pre mňa jednou z motivácií zúčastniť sa na dražbe. Zároveň sa však kalendáru teším. Sú v ňom zobrazené obľúbené tváre, napríklad herečka Julianne Moore. Bude to pekný vianočný darček," prezradil Čižmárik.

 

 

V kalendári Pirelli 2011 s podtitulom Mytológia spodobil jeho autor Karl Lagerfeld starogrécke božstvá. Vedľa pätnástich modeliek a kvinteta manekýnov, s ktorými uznávaný módny guru pracuje aj v rámci prehliadok a fotení, v ňom pózovala už spomenutá herečka Julianne Moore ako bohyňa Héra.

 

Kalendár s krátkou pauzou vychádza od roku 1964 a jeho vydanie je vždy udalosť vo svete umeleckej fotografie. Svoj rukopis či víziu mu v minulosti vpečatili takí uznávaní fotografi ako Richard Avedon, Annie Leibovitzová či Bruce Weber. Časť limitovaného nákladu kalendára, ktorý sa dostáva do rúk najznámejších ľudí planéty, je každoročne určená na charitatívne účely a už siedmy rok je súčasťou tohto výnimočného projektu aj Pravda.sk a denník Pravda, vďaka ktorým sa realizuje dražba na Slovensku.

Neprehliadnite: