Gigaset Communications zvyšuje tržby, trhový podiel a výnosnosť

Tlačový servis  /  15. 12. 2010, 00:00

Spoločnosť Gigaset Communications, popredný európsky výrobca telefónov, zvýšila objem svojich obchodných aktivít a prekročila tak svoje rozpočtové odhady. Spoločnosť očakáva v aktuálnom roku tržby na úrovni 500 miliónov eur a výnosy pred odpočítaním úrokov, daní, odpisov a amortizácie (EBITDA) na úrovni cez 45 miliónov eur. Hlavným dôvodom tohto úspechu je narastajúci dopyt na kľúčových trhoch spoločnosti.

V Európe sa spoločnosti Gigaset darilo zvyšovať obrat po celý rok, za čo môžu nové produkty a tesná spolupráca s obchodnými partnermi. Prevádzkový zisk sa dramaticky zvýšil. Na konci roku 2010 bude spoločnosť bez dlhov a fiškálny rok 2011 začne s likviditou na úrovni viac než 40 miliónov eur.

 

Vysoká miera dopytu a obchodná stratégia zameraná výhradne na telefóny s technológiou DECT zabezpečila spoločnosti Gigaset prekonanie cieľov v oblasti tržieb a príjmov. V roku 2009 spoločnosť dosiahla tržby v kľúčových oblastiach telefónnej technológie na úrovni 485 miliónov eur, do čoho sa nepočítajú stratové periférne operácie v oblasti širokopásmového pripojenia, technológií WiMAX a Home Media, ktoré sa v uvedenom roku predali.

 

Spoločnosť Gigaset, ako jednoznačný trhový líder v Európe, bola schopná v septembri a októbri výrazne zvýšiť obrat, kedy sa jej podarilo predať rekordný počet modelov bezdrôtových telefónov. Mesiace po letnej prestávke sú tradičným obdobím, kedy si predajcovia robia zásoby na vianočný predaj. Preto sú tie dva mesiace vrcholom úspešnosti obchodných operácií pre rok 2010.

Zvýšenie predaja má na svedomí hlavne inovatívne a vysokokvalitné produktové portfólio, vylepšená spolupráca s obchodnými partnermi a neustále posilňovanie vnímania už aj tak dosť výraznej prítomnosti značky Gigaset na trhu.

 

Tento rok zahájila spoločnosť Gigaset so širokým portfóliom modelov vo svojom kľúčovom segmente bezdrôtových telefónov a predstavila mnoho nových modelov (vrátane modelov Gigaset SL400, E500, E300, C300, A400 a A600). Spoločnosť taktiež predstavila nové stolové telefóny pre profesionálne použitie v malých a domácich kanceláriách (Gigaset DX800, DX600 a DL500). V ďalšom kroku sa spoločnosť Gigaset Communications pripravuje na vstup na trh s profesionálnymi riešeniami pre malé a stredné podniky.

 

Expanzia spoločnosti Gigaset do nových vôd profesionálnych riešení a ďalších inovácií produktov pre spotrebiteľský segment bude mať v roku 2011 za následok ďalšie zvýšenie prevádzkového obratu a súčasne kontinuálny nárast výnosov.

Neprehliadnite: