Kinect – najúspešnejšia tohtoročná hardvérová novinka z dielne Microsoftu

Tlačový servis  /  14. 12. 2010, 00:00

Microsoft tento rok predstavil revolučné ovládanie hier vlastným telom – pohybový senzor Kinect pre Microsoft Xbox 360. Inovatívna hra založená na senzorickom vnímaní ľudského tela sa stretla s veľkým záujmom aj u tých, ktorých herné konzoly inak neoslovujú. Na ovládanie rôznych druhov hier sa totiž nepoužívajú žiadne tlačidlá, ale len pohyby vlastného tela, čo do hry prináša úplne nový zážitok.

Pred uvedením Kinectu na trh sa viedli diskusie, či by mohol v predajnosti tromfnúť ďalšiu technologickú novinku tohto roka – Apple iPad. Kinectu sa to podarilo a to dokonca s dostatočným náskokom. Prvý milión kusov sa predal už za 10 dní od oficiálneho začiatku predaja (oproti iPadu, ktorého sa predalo 1 milión kusov až za 28 dní od uvedenia na trh). Do konca roka sa d predpokladá, že predaj Kinectu dosiahne počet 5 miliónov kusov.

 

Kinect sa tak v tomto roku stal najúspešnejšou hardvérovou novinkou Microsoftu. Prináša veľké množstvo bezpečných a zábavných hier pre deti aj dospelých, ktoré sú tematicky zamerané na rôzne oblasti – ako napríklad šport, tanec, rôzne druhy fitness, svet zvierat, autá, hry na báze obľúbených filmov (ako napríklad Harry Potter) a veľa ďalších.

 

Zábavu do Vášho domova v podobe senzorov Kinect si na Slovensku môžete zabezpečiť prostredníctvom predajniach spotrebnej elektroniky.

 

V tomto momente je zvýhodnený balík senzora Kinect a konzoly Xbox 360 za maloobchodnú odporúčanú cenu 299, 99 eur na Slovensku vypredaný. Dostupné sú len konzoly Xbox 360 samostatne. Senzor Kinect bude v obchodoch k dispozícii tesne pred Vianocami za 149, 99 eur. Dostupnosť balíka oboch zariadení je očakávaná začiatkom roka 2011.

Neprehliadnite: