LG pripravuje Android 2.3 pre mobilný telefón LG Optimus One

Tlačový servis  /  14. 12. 2010, 00:00

Minulý týždeň sa na server Endadget objavila informácia, že mobilný telefón LG P500 Optimus One s operačným systémom Android 2.2 Froyo nebude možné upgradovať na Android 2.3 Gingerbread. Túto informáciu prevzali aj niektoré slovenské on-line médiá. Táto informácia nie je presná, LG pripravuje novú verziu systému pre tento telefón.

Spoločnosť LG pripravuje pre smartfón LG P500 Optimus One, ktorý v súčasnosti používa operačný systém Android 2.2 Froyo, upgrade na verziu Android 2.3 Gingerbread. "Bolo by veľmi jednoduché zobrať novú verziu operačného systému a nahrať ju do nášho smartfónu LG Optimus One. Avšak bolo by to tiež veľmi nezodpovedné. Testeri spoločnosti LG musia najprv otestovať kompletnú funkčnosť zariadenia, prípadne vykonať zmeny v operačnom systéme tak, aby funkčnosť zariadenia bola za všetkých okolností stopercentná. V tejto chvíli však nemožno oznámiť detaily. Podrobnosti o novej verzii oznámime v pravý čas .. ", uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


O LG Optimus One

LG Optimus One patrí medzi prvé smartfóny na svete, ktorý používajú najnovšiu verziu operačného systému od Googlu Android 2.2. Optimus One je najrýchlejšie predávaným telefónom značky LG: predalo sa milión kusov v prvých 40 dňoch predaja. Spoločnosť LG očakáva, že Optimus One bude prvým smartfónom od LG s predajom prekračujúcim 10 miliónov kusov.


O Androidu 2.3 Gingerbread

Android je operačný systém pre mobilné zariadenia z dielní spoločnosti Google. Najnovšie používaná verzia 2.2 má označenie Froyo, verzia 2.3 už prichádza k výrobcom telefónov. Nová verzia Gingerbread prináša rad drobných vylepšení, ako je ergonomickejšia klávesnica, či vylepšené riadenie spotreby. Novinkou tejto verzie je download manažér, podpora technológie NFC a multimediálny framework určený pre vývojárov aplikácií.

Neprehliadnite: