Róbert Šimončič sa stal členom Správnej rady Americkej obchodnej komory v SR

Tlačový servis  /  24. 06. 2003, 00:00

Generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft SR Róbert Šimončič bol na Valnom zhromaždení Americkej obchodnej komory na Slovensku (AmCham) zvolený za člena jej Správnej rady. Rozhodli o tom členovia obchodnej komory, ktorí vybrali siedmych nových členov spomedzi 15 kandidátov oficiálne predstavených 24. apríla v hoteli Danube. Róbert Šimončič bude svoju funkciu v Správnej rade AmCham zastávať dva roky.

Róbert Šimončič by chcel ako člen Správnej rady AmCham čo najefektívnejšie a najproduktívnejšie reprezentovať potreby členov AmCham. „Mojím cieľom je spoločnými silami s ostatnými členmi dopomôcť k dotvoreniu štandardného obchodného prostredia na Slovensku, ktoré bude založené na všeobecne platných etických obchodných princípoch. Posilnia sa tým predpoklady pre plnohodnotné zaradenie Slovenska do globálnej obchodnej komunity, upevnenie obchodných vzťahov medzi Slovenskom a Spojenými štátmi, ako aj štátmi EÚ a vytvorenie platformy na zrýchlený prísun zahraničného, predovšetkým amerického, kapitálu,“ uviedol R. Šimončič.

Americká obchodná komora na Slovensku odovzdáva svojim členom vlastné skúsenosti so slovenským podnikateľským prostredím. Uľahčuje obchodné kontakty medzi jednotlivými členmi komory a podporuje spoluprácu aj v rámci širšej podnikateľskej verejnosti.

---

Poslaním spoločnosti Microsoft je umožniť všetkým ľuďom a spoločnostiam na celom svete naplno využiť ich potenciál. Kdekoľvek ľudia pracujú, učia sa alebo sa hrajú, usiluje sa o uľahčenie ich života prostredníctvom informačných technológií na najvyššej svetovej úrovni, ktoré sú lokalizované alebo prispôsobené slovenskému trhu. Spoločnosť Microsoft prispieva aj k skvalitneniu vzdelávania a zručností v oblasti informačných technológií a počítačovej gramotnosti a tým aj ku konkurencieschopnosti slovenských firiem a uľahčeniu integrácie Slovenska do štruktúr EÚ.

Neprehliadnite: