HP Pavilion dv6 Rossignol Edition- recenzia

Juraj Sasko  /  20. 12. 2010, 09:10

Hewlett-Packard predstavil dva nové notebooky v limitovanej edícií s designom Rossignol, ktoré sú farebne zladené s lyžami obľúbenej značky milovníkov adrenalínových športov.

Na Slovensku prídu obidva modely do predaja až po Novom Roku (január 2011), no vďaka internetovému obchodu Guroo.sk máme možnosť si ho predstaviť už dnes. Zapožičané notebooky boli v predprodukčnej technologickej verzii, preto sa v tomto krátkom preview nebudeme bližšie venovať hodnoteniu technologických parametrov a výkonu. Túto recenziu pre Vás pripravíme po „ostrom“ uvedení produktu na náš trh.

Obidva notebooky sú postavené na spoľahlivej a osvedčenej platforme Pavilion dv-6. Platforma dv-6 je najpredávanejšou z kompletného portfólia HP Pavilion a ak pominieme sériu netbookov HP Mini 210, je väčšina trendových a dizajnových variácií postavená práve na nej.

Štýlová Rossignolácka dv6-ka bude uvedená v dvoch designových verziách: Attraxion a S7. K týmto imidžovým verziám sú pribalené zadarmo ochranné obaly v odpovedajúcom designe. Ďalšími voliteľnými doplnkami budú bezdrôtové myši vo farbách ladiacich k notebookom, za ktoré si však už bude musieť užívateľ priplatiť. Notebook s rozmermi 245x378x30,8-36 mm už na prvý pohľad zaujme svojim prijemným a zaobleným tvarom. Hardware laptopu je uložený v silnom plastovom púzdre, čím sa stáva viac odolným proti vonkajšiemu poškodeniu. Pri designovej verzii S7 treba rátať s viac viditeľnými odtlačkami prstov na čiernom, lesklom povrchu, ale to len v porovnaní so svetlejšou verziou Attraxion. Aj tu povrchová úprava ImPrint odvádza dobrú prácu a otlačky prstov si takmer nevšimnete. Po boku ho lemuje strieborný pás v ktorom sú umiestnené USB, VGA, LAN konektory, DVD RW mechanika, reproduktory, čítačka pamäťových kariet. Samozrejmosťou je HDMI výstup a rozhranie eSATA. Softvérovou chuťovkou je i predinštalovaný software Adobe® Photoshop® Elements na jednoduchú úpravu, tvorbu a zdieľanie fotografií.

Po otvorení notebooku nás čaká pohľad na 15.6 palcový HD BrightView display s LED podsvietením. LED podsvietenie sa priaznivo prejaví na čitateľnosti a aj na životnosti batérie. Nad displayom je umiestnená nenápadná webkamera HP TrueVision s integrovaným digitálnym mikrofónom. Pod ním sa nachádza kvalitne spracovaná klávesnica s klávesmi oddelenými dostatočnými medzerami aj pre väčšie prsty.

Spodná časť dv6-ky už bola vyrobená zo „štandardného“ plastu, ale aj ten je vo všetkých svojich častiach veľmi pevný a jeho stabilitu na stole zaisťuje štvorica protisklzových gumových nožičiek.

Presuňme sa pod originálny zovňajšok. Srdcom HP Pavilion dv6 Rossignol Edition v designe S7 bude výkonný Intel Core i5 a verzia Attraxion „pobeží“ na Intel Core i3. Svoje súbory a fotky, MP3 a videá si môžete uložiť na disk s veľkosťou 500 GB resp.320 GB a rýchlosťou 7200 ot./min. To, že sa Hewlett-Packard snáží osloviť hlavne mladšiu generáciu, napovedá aj grafická karta ATI Radeon HD 6550 1GB, ktorá si podporuje DirectX vo verzií 11 a svojím výkonom si poradí aj s náročnejšími hrami. Konektivitu zabezpečuje Integrovaná sieťová karta Ethernet LAN 10/100/1000, Wifi 802.11 b/g/n a bezdrôtová sieťová technológia Bluetooth.

Fotografie notebookov sú robené v predvianočnej atmosfére a pri fotografovaní sa zabudlo na odstránenie ochranných fólií :-) Notebooky prešli zámerne všetkými dostupnými rukami s jednoznačným zámerom – urobiť čo najviac odtlačkov. Na čiernej verzií S7 sa nám to čiastočne podarilo, aj keď to stále nie je daktyloskopická katastrofa, na verzií Attraxion obtlačky viditeľné neboli takmer vôbec a to sme sa snažili čo to dalo :-) To len potvrdzuje naše presvedčenie, že povrchová úprava ImPrint je skutočne efektívna.

Na záver budem citovať zo stránky HP: „Rada notebookov HP Pavilion dv6 Rossignol Edition je limitovaná edícia unikátne navrhnutá tak, aby sa hodila ku odvážnému životnému štýlu, ktorý milujete.“ notebooky s dessignom Rossignol sú dodávané s ochranným obalom v odpovedajúcom designe Attraxion alebo S7. V Janurári 2011 sa budú dať kúpiť už aj na Guroo.sk a na predobjednávku už po Vianočných sviatkoch.

 


 

Neprehliadnite: