Víťazom ankety Notebook roka 2010 podľa slovenských novinárov je luxusný notebook ASUS NX90

Tlačový servis  /  03. 12. 2010, 00:00

Víťazom 1. ročníka ankety NOTEBOOK ROKA 2010 organizovanou časopisom PC Space v kategórii TOP PRESS NOTEBOOK sa stal model ASUS NX90. O prvenstve tohto luxusného notebooku rozhodla odborná porota zložená z novinárov. Ďalšie modely notebookov ASUS zaujali popredné umiestnenia i v ostatných piatich kategóriách, v ktorých hlasovali účastníci ankety prostredníctvom internetu.

Oficiálne vyhlásenie výsledkov ankety NOTEBOOK ROKA 2010 sa uskutočnilo 23.11.2010 v hoteli
Tatra v Bratislave a zúčastnili sa ho aj zástupcovia nominovaných značiek, novinári, partneri ankety a vylosovaní výhercovia z radu hlasujúcich.
„Veľmi si vážime názory odbornej poroty. Toto ocenenie je pre nás o to významnejšie, že porota bola zložená zo zástupcov médií, ktoré sa venujú problematike IT. Náš notebook bol teda posudzovaný skutočnými špecialistami.“ povedal k oceneniu TOP PRESS NOTEBOOK Ferdinand Rezník zo slovenskej pobočky spoločnosti ASUS COMPUTER Czech Republic s.r.o.

Vyhodnotenie:
Kategória: TOP NETBOOK
1. miesto: Sony VAIO M12
2. miesto: Lenovo IdeaPad S10-3t
3. miesto: ASUS Eee PC1018p
Kategória: TOP NOTEBOOK (do 600 €)
1. miesto: HP ProBook 4520s
2. miesto: Lenovo IdeaPad U350
3. miesto: ASUS P50IJ
Kategória: TOP PROFI NOTEBOOK
1. miesto: APPLE MacBook Pro
2. miesto: HP EliteBook 8440p
3. miesto: Lenovo ThnikPad T410s
Kategória: TOP MULTIMEDIA NOTEBOOK
1. miesto: HP Pavilion DV6
2. miesto: Sony VAIO F13Z1E
3. miesto: Lenovo IdeaPad Y560
Kategória: TOP DESIGN
1. miesto: APPLE MacBook Air
2. miesto: ASUS Lamborghini VX6
3. miesto: HP Mini Vivienne Tam Edition
V rámci ankety bola vyhodnotená aj špeciálna kategória TOP PRESS NOTEBOOK roka, kde odborná komisia hodnotila všetky nominované zariadenia bez zatriedenia do jednotlivých kategórií. Odbornú komisiu tvorili nezávislí novinári: Marián Biel (etrend.sk), Matúš Paculík (pcspace.sk), Milan Gigel (sme.sk) a Ján Trangel (zive.sk).
Kategória: TOP PRESS NOTEBOOK
1. miesto: ASUS NX90
2. miesto: Lenovo IdeaPad U350
3. miesto: HP EliteBook 8440p
Víťazný notebook ASUS NX90 je 18,4 palcový model s puncom luxusu, ktorý dokáže plnohodnotne nahradiť stolný počítač. Na designe notebooku NX90 sa podieľal známy designér David Lewis a kvalitnú zvukovú technológiu Sonic Master autorizovala spoločnosť Bang & Olufsen ICEpower. Konštruktéri umiestnili reproduktori po stranách displeja – čiže mimo tela notebooku tak, že sa zvuk šíri priestorovo. Model NX90 predstavuje svojim prevedením odklon od tradičných notebookov smerom k oblasti interiérových dekorácií. Zrkadlovo vyleštené hliníkové telo odráža svetlo v miestnosti, takže prostrediu dodává špecifickú atmosféru. Ďalším nevšedným prvkom je využitie dvojice touchpadov umožňujúcich efektívne ovládánie obidvoma rukami. Pridaním druhej dotykovej plochy bola totiž vytvorená virtuálna myš. Rozmerné opierky dlaní poskytujú dostatočné pohodlie dokonca aj pri dlhodobej práci na počítači. V prípade notebooku NX90 sa designéri ASUSu a David Lewis pokúsili zmeniť tradičný pohľad užívateľov na notebooky – zdanlivo obyčajný pracovný nástroj premeniť v elegantný interiérovy kúsok spájajúci luxus a eleganciu.

 

1,Notebook NX90

 


2,Notebook NX 90

 

3,Dizajnér David Lewis s notebookom NX90

Neprehliadnite: