Dokonalé spojenie: link2mobile od spoločnosti Gigaset zjednocuje komunikáciu v pevnej a mobilnej sieti

Tlačový servis  /  01. 12. 2010, 00:00

Spoločnosť Gigaset Communications predstavuje novú funkciu, ktorá integruje mobilné telefóny do jedinečného telefónneho systému. Funkcia „link2mobile“ je súčasťou modelov Gigaset DX600A, DX800A a DL500A. Sú to tri nové stolné telefóny určené pre používanie v domácnosti, v domácich a malých kanceláriách zamestnávajúcich maximálne štyroch zamestnancov.

Nová funkcia integruje mobilné telefóny do telefónneho systému cez rozhranie Bluetooth, takže telefóny pripojené k pevnej linke sa dajú použiť na prijatie hovorov z mobilnej siete a na volanie v sieti GSM.

  

Vždy dostupný

Po vytvorení Bluetooth spojenia medzi mobilným telefónom a telefónom v pevnej sieti stačí po návrate do kancelárie len stlačiť tlačidlo a telefóny sa znovu spoja. Má to mnohé výhody: Používatelia môžu volať a prijímať hovory pomocou jediného telefónu Gigaset a súčasne si dobíjať mobilný telefón alebo v prípade obmedzeného príjmu signálu nájsť preň čo najlepšiu polohu. K novým telefónom Gigaset je možné zaregistrovať až šesť telefónov, čo ponúka maximálnu slobodu doma alebo v kancelárii. Vysielací dosah je v interiéri až 50 metrov a až 300 metrov v exteriéri.

 

Nižšie náklady

Vďaka možnosti výberu operátora sa prirodzene dajú znížiť aj náklady. Pre medzinárodné hovory alebo služby typu „pay-per-call“ je väčšinou najlacnejšou voľbou pevná linka alebo IP pripojenie a funkcia link2mobile používateľom umožní využiť atraktívne ceny pre mobilné telefóny – napríklad pre hovory na čísla v určitých mobilných sieťach. Vďaka tomu je funkcia link2mobile veľmi užitočná a dokáže šetriť náklady.

 

Vyšší komfort v domácnosti

Pokiaľ ide o ergonómiu, pevné linky výrazne prevyšujú mobilné siete: zariadenia sa nemusia vojsť do každého vrecka na nohaviciach a môžu byť vybavené veľkými tlačidlami a displejmi. Vysokokvalitný reproduktor a mikrofón zabezpečujú príjemný a plnohodnotný zvuk, a tým pádom aj perfektnú komunikáciu. Navyše špičková technológia ECO DECT umožňuje šetrenie energie a nízku intenzitu vyžarovania signálu, čo mnoho ľudí ocení hlavne v domácnosti. Tri nové telefóny Gigaset dokážu vypnúť vysielací výkon počas nečinnosti. V prípade potreby sa dá intenzita signálu medzi základňou a telefónom počas hovoru znížiť až o 80 percent, za čo môže režim ECO Mode. A navyše, ak nie je aktívny žiadny telefón, vysielač sa úplne deaktivuje.

 

Perfektne usporiadané kontakty

Všetky osobné a pracovné kontakty je možné za pomoci softvéru QuickSync synchronizovať medzi telefónmi a PC. Adresy z mobilných telefónov je možné načítať cez rozhranie Bluetooth a vo formáte vCard. Zariadenia ponúkajú priestor až pre 500 kontaktov, ku ktorým je možné priradiť fotografie zobrazujúce sa pri prichádzajúcom hovore. Všetky tri modely sa dajú pripojiť k PC prostredníctvom LAN kábla a ponúkajú prístup k bezplatnému obsahu na stránke Gigaset.net (www.gigaset.net). Používatelia tu nájdu on-line vyhľadávače firiem a kontaktov, ktoré umožnia priame vytáčanie čísiel a automatické zobrazenie identifikácie volajúceho pri prichádzajúcom hovore. Medzi ďalšie služby patrí predpoveď počasia, upozornenie na novú e-mailovú správu, informačné služby vo forme RSS kanálov a oveľa viac. Rovnakým spôsobom sa distribuujú aj aktualizácie systémového softvéru.

 

Konektivita pre rôzne potreby

Model DL500A je určený pre pripojenie k analógovej pevnej sieti a model Gigaset DX600A podporuje aj ISDN rozhranie. Model DX800A je skutočne univerzálnym telefónom, keďže ponúka pripojenie k analógovej a ISDN linke ako aj k VoIP rozhraniu s až šiestimi SIP účtami. V podstate dokáže model DX800A obslúžiť až desať možných ISDN MSN čísiel, jedno GSM pripojenie a až šesť SIP účtov. Celkovo je to až 17 čísiel, ktoré dokáže zariadenie obslúžiť bez najmenšieho problému. Výsledkom je, že pri použití normálnej DSL/ISDN linky je možné vytvoriť až štyri súčasné hovory – dva cez rozhranie ISDN a dva cez rozhranie IP. Všetky tri modely sú vybavené funkciou link2mobile, ktorá umožňuje integrovať do systému mobilné telefóny cez rozhranie Bluetooth a prepojiť ich s PC pomocou rozhrania Ethernet. Model DX800A je taktiež vybavený druhým konektorom Ethernet, takže PC a telefón je možné prepojiť len jedným káblom. Modely DX600A a DX800A sú vybavené aj konektorom pre faxovanie. Všetky tri modely disponujú integrovaným záznamníkom, ktorý sa dá pri modeloch DX600A a DX800A nastaviť až pre tri klapky.

 

 

Cena a dostupnosť

Funkcia link2mobile je zabudovaná do nových telefónov Gigaset DL500A, DX800A a DX600A, ktoré boli vyrobené v septembri alebo neskôr. Novou funkciou je možné vybaviť staršie telefóny iba s modelovým označením Gigaset DX600A, prostredníctvom aktualizácie systémového softvéru.

Neprehliadnite: