AirPrint umožní bezdrôtovú tlač zo zariadení s Apple iOS na tlačiarňach HP ePrint

Tlačový servis  /  30. 11. 2010, 00:00

Nová technológia spoločností HP a Apple AirPrint automaticky vyhľadá tlačiarne HP vybavené funkciou ePrint a umožní priamu tlač z prístrojov s Apple iOS. Zároveň eliminuje potrebu sťahovania viacerých ovládačov. Bezdrôtová tlač AirPrint pre iPad®, iPhone® a iPod® touch je momentálne dostupná ako bezplatná aktualizácia softvéru Apple iOS 4.2.

Nová technológia spoločností HP a Apple AirPrint automaticky vyhľadá tlačiarne HP vybavené funkciou ePrint a umožní priamu tlač z prístrojov s Apple iOS. Zároveň eliminuje potrebu sťahovania viacerých ovládačov. Bezdrôtová tlač AirPrint pre iPad®, iPhone® a iPod® touch je momentálne dostupná ako bezplatná aktualizácia softvéru Apple iOS 4.2.

 

 

Funkcia tlače obsiahnutá v rámci aplikácií v týchto prístrojoch umožní používateľom automaticky vyhľadať tlačiareň HP vybavenú funkciou ePrint na bezdrôtových sieťach v rámci rozsahu dostupných Wi-Fi zariadení. Zároveň poskytne tlač na jeden dotyk – bez potreby inštalácie ovládačov alebo sťahovania softvéru.

 

Existujúce a plánované tlačiarne HP s funkciou ePrint sú jedinečné svojou schopnosťou podpory priamej tlače z dotykových prístrojov iPhone®, iPad® a iPod® prostredníctvom technológie AirPrint – žiaden iný výrobca tlačiarní takúto funkciu doteraz neponúkol. Spoločnosť HP tak dáva zákazníkom možnosť tlačiť čokoľvek, kedykoľvek a kdekoľvek.

 

Funkcionalita AirPrint je súčasťou radu tlačiarní HP vybavených funkciou ePrint, ktoré sú teraz dostupné v Európe vrátane tlačiarní Photosmart pre spotrebiteľov, ako aj tlačiarní Officejet, Officejet Pro a LaserJet Pro pre kancelárie. Technológia AirPrint je momentálne dostupná na 12 tlačiarňach HP s funkciou ePrint. Všetky tlačiarne HP s funkciou ePrint budú v budúcnosti na celom svete fungovať prostredníctvom technológie AirPrint.

 

Vývojári aplikácie Apple iOS zároveň môžu pridať funkcionalitu tlače do aplikácií priamo cez balík SDK, ktorý spoločnosť Apple uviedla v septembri. Táto funkcia sa tak bude zavádzať do stále väčšieho počtu aplikácií.

 

Technológia AirPrint, ktorá umožňuje bezdrôtovú tlač z mobilných prístrojov Apple na tlačiarňach HP vybavených funkciou ePrint, je druhým riešením v oblasti bezdrôtovej tlače od spoločnosti HP po nedávnom spustení riešenia HP ePrint. HP ePrint umožňuje používateľom tlačiť odkiaľkoľvek na svete, z akéhokoľvek mobilného prístroja s internetovým prístupom, zaslaním emailu priamo na individuálnu emailovú adresu tlačiarne HP s funkciou ePrint.

 

Po uvedení technológie AirPrint teraz HP umožňuje tlačiť z mobilných prístrojov tromi spôsobmi:

  1. HP ePrint, tzv. „cloud“1 riešenie, ktoré umožňuje tlačiť z akéhokoľvek mobilného prístroja odkiaľkoľvek na svete, kde je možné poslať email

  2. AirPrint, funkcionalita tlače prirodzene obsiahnutá v operačnom systéme, ktorá sa spojí s tlačiarňami HP vybavenými funkciou ePrint

  3. Mobilné aplikácie a ovládače, ktoré poskytujú funkcionalitu tlače, kde nie je dostupné zabudované riešenie.

 

V prípade záujmu o ďalšie informácie navštívte nasledovné linky:

 

  1. stránka HP o riešeniach pre mobilnú tlač: http://www.hp.com/global/us/en/consumer/digital_photography/free/software/mobile-printing-solutions.html

  2. stránka HP o technológii AirPrint: www.hp.com/go/airprint

  3. webová stránka Apple iOS 4.2: http://www.apple.com/ios/

1 Cloud-based = týkajúce sa operácií prebiehajúcich v rámci infraštruktúry siete

Neprehliadnite: