M.B.A. Financie spravuje pohľadávky s Byznys ERP

Tlačový servis  /  29. 11. 2010, 00:00

Spoločnosť M.B.A. Financie, poskytujúca komplexný servis správy pohľadávok, sa rozhodla pre vedenie ekonomických agend a riadenia podnikových procesov zaviesť v Českej a Slovenskej republike informačný systém Byznys ERP od spoločnosti J.K.R. Projekt realizovala spoločnosť Gosvo.

„Cieľom zavedenia nového systému bolo predovšetkým sprehľadnenie všetkých evidencií a zjednotenie systémov v Českej a Slovenskej republke. V neposlednom rade tiež aplikácie nástrojov pre podrobné analýzy výsledkov a ich konsolidácie,“ uviedol Bohuslav Kratěna, finančný riaditeľ M.B.A. Finance. Systém Byznys ERP bol zvolený v rámci výberového konania predovšetkým z dôvodov svojej funkcionality v oblasti ekonomických agend a možnosti jednoducho pripravovať úpravy presne podľa potrieb zákazníka.

Po podpise zmluvy o dielo bola spracovaná Predimplementačná príprava nasadenia systému Byznys ERP, v ktorej boli upresnené požiadavky firmy na funkčnosť a boli navrhnuté zodpovedajúce úpravy. Po ich schválení došlo k bezproblémovému nasadeniu informačného systému a preneseniu účtovnych dát z pôvodného ekonomického softvéru. Po zavedení ERP riešení sa uskutočnilo školenie a testovanie užívateľských úprav v prostredí užívateľa. Nasledoval začiatok ostrej prevádzky s dohľadom zo strany konzultantov dodávateľa, v ktorého rámci bola jednotlivým užívateľom poskytnutá podpora pri rutinných operáciách.

 

„Kľúčovým prínosom nasadenia systému Byznys ERP bolo prepojenie s aplikáciou pre evidenciu a správu platieb k pohľadávkam. Týmto sme dosiahli, že spracovanie bankových výpisov, ktoré obsahujú aj tisíce položiek, trvá maximálne jednotky minút oproti predchádzajúcemu stavu, kedy sa informácie o platbách do IS dostávali s odstupom niekoľkých dní,“ uvIedla Zuzana Zemánková, vedúca projektu na strane spoločnosti Gosvo.

Neprehliadnite: