Predaj smartfónov LG Optimus One prekonal milión kusov

Tlačový servis  /  23. 11. 2010, 00:00

Spoločnosť LG Electronics CZ (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v mobilných komunikáciách, domácich spotrebičoch a spotrebnej elektronike, oznámila, že ku 16. novembru 2010 predala už 1 milión kusov smartfónu LG Optimus One. A to iba po 40 dňoch predaja. Chytrý telefón sa teraz predáva vo väčšine krajín Európy, Ázie a USA. Optimus sa tak stal najrýchlejšie predávaným telefónom v histórii spoločnosti LG.

LG Optimus One beží na operačnom systéme Android, vo svojej najnovšej verzii 2.2 "Froyo". Smartfón sa stal obľúbený u zákazníkov, ktorí si po prvýkrát kupujú chytrý telefón. Za veľmi priaznivú cenu totiž ponúka luxusnú výbavu, tisíce užitočných aplikácií a zároveň veľmi komfortné ovládanie. "Všestranný a výkonný LG Optimus One bol navrhnutý nielen pre zákazníkov, ktorí prvýkrát vstupujú do segmentu chytrých telefónov. Týmto modelom chceme osloviť široké masy používateľov, nielen inovátorov, ako tomu bolo predtým v segmente inteligentných telefónov, "hovorí Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

LG Optimus One patrí tiež medzi prvé smartfóny na svete, ktoré používajú najnovšiu verziu operačného systému od Spoločnosti Google. Android 2.2 ponúka trikrát rýchlejšie surfovanie na internete, vrátane podpory Adobe® Flash® 10.1. Dokáže fungovať ako Wi-Fi hot-spot a podporuje multitasking. LG Optimus One je navyše vybavený unikátnym rozhraním, umožňujúce jednoduchšie ovládanie. Fotoaparát smartfónu je vybavený funkciou pre detekciu úsmevu: Stačí jedno kliknutie a fotoaparát čaká, až sa fotografovaná osoba usmeje. V ten okamih sa snímka automaticky vyfotí. Smartfón sa dobre ovláda aj vďaka 3,2" dotykovému displeju s jemným rozlíšením 320 × 480 bodov. O dlhý čas prevádzky sa postará batéria s nadpriemernou kapacitou 1500 mAh.


LG Optimus One je jedným z najkrajších smartfónov na trhu. Vyrába sa v širokom spektre farieb vrátane čiernej, vínovej, titánovej, modrej, striebornej alebo fialovej. Spoločnosť LG očakáva, že Optimus One bude ich prvým smartfónom s predajom prekračujúcim 10 miliónov kusov. "Na českom a slovenskom trhu môžu zákazníci očakávať, že sa predajná cena bude pohybovať okolo 215 Eur (6 000 Sk)," dodal Martin Malý.

Neprehliadnite: