Toshiba Libretto: Displej namiesto klávesnice

Tlačový servis  /  22. 11. 2010, 00:00

Toshiba Libretto W100 predstavuje unikátny prírastok aj na pomery mladej rodiny tabletov. Má totiž hneď dve dotykové obrazovky, pričom jedna z nich dokáže nahradiť klasickú notebookovú klávesnicu. Tu sa však možnosti Libretta len začínajú.

Najväčším lákadlom zariadenia sú dva sedempalcové monitory založené na modernej technológii LED so širokoúhlym rozlíšením 1024 na 600 pixelov. Ich možnosti využíva viacero špeciálnych aplikácií integrovaných do prostredia Windows 7. Medzi najzaujímavejšie nápady patrí čítanie kníh alebo novín v prirodzenej podobe s oboma viditeľnými stránkami, či využitie jedného z dispelejov jako multi-dotykovej klávesnice.

 

Tablet Libretto W100 je postavený na procesore Intel Pentium U5400 s nízkou spotrebou energie a taktom 1,2 GHz. Úsporu batérie oproti tradičným riešeniam predstavuje tiež 62 GB SSD pevný disk, ktorý na rozdiel od starších typov pevných diskov neobsahuje pohyblivé súčiastky a výrazne väčšinu z nich predčí aj v rýchlosti. Hardvérovú mozaiku dopĺňajú 2 GB operačnej pamäte, Bluetooth a plná WiFi konektivita a vstavaná kamera na videohovory.

 

Toshiba Libretto W100 je viac, než len magnet na oči obdivovateľov. Môže predstavovať prvý krok ku zmene notebookov a tabletov do novej, flexibilnejšej a zábavnejšej podoby. Online obchod absolutit.sk ho ponúka za 1 029 €.

 

 

zdroj ceny: obchod absolutit.sk

Neprehliadnite: