Apple údajne chystá iPad 3G so vstavanou SIM kartou

Martin Tomšík  /  23. 11. 2010, 08:38

Podľa zdrojov z prostredia spoločnosti Apple sa na trh chystá uvedenie iPadu 3G, ktorý bude mať vstavanú SIM kartu.

Spoločnosť Apple už dávnejšie potvrdila, že podobne stavaný iPhone uvedie čoskoro. Fámy o rovnakom iPade vyvolali ďalšiu diskusiu.

Vďaka spoločnosti Apple sme sa aj na Slovensku dočkali zavedeniu micro SIM kariet, ktoré sú určené pre iPhone 4 a samozrejme iPad. Ako prvá začala na Slovensku predávať takéto karty spoločnosť Slovak Telekom pod značkou T-Mobile. Takúto kartu si však môžete vyrobiť svojpomocne aj vy doma, postačí mierne upraviť klasickú SIM kartu.

iPhony a iPady na základe vstavanej karty by mali v prvom rade mierne obchádzať klasických mobilných operátorov. Apple totižto chce zvýšiť predaj zariadení cez vlastné predajne, nie prostredníctvom operátorov. Najskôr si teda telefón alebo tablet kúpite v Apple predajni a až následne si zvolíte operátora, ktorého služby chcete využívať.

iPad so vstavanou SIM kartou sa podľa neoficiálnych informácií začne predávať koncom tohto roka počas vianočnej sezóny alebo až začiatkom budúceho roka. Možné je aj to, že Apple uvedenie do predaja obe upravené zariadenia naraz.

Zdroj: mashable

Neprehliadnite: