Fotoaparáty Samsung radu NX – špičková výbava, geniálne funkcie a kompaktné prevedenie

Tlačový servis  /  10. 11. 2010, 00:00

Popredný výrobca spotrebnej elektroniky spoločnosť Samsung opäť posúva latku v oblasti digitálnej fotografie. Tento rok spoločnosť predstavila nový rad NX, ktorý obsahuje tri produkty. Modely NX sú hybridnými kompaktmi, ale svojim vybavením sa takmer nelíšia od profesionálnych fotoaparátov.

Samsung NX10 je malý, ľahký, ergonomický kompakt so srdcom zrkadlovky. Je vybavený super veľkým snímačom 14,6 Mpix CMOS veľkosti APS-C, vďaka ktorému zhotovuje čisté snímky s bohatými a prirodzenými farbami. Zároveň disponuje 3.0" veľkým AMOLED displejom a samozrejme nechýba ani nahrávanie videa v HD kvalite s pomocou kodeku H.264. Má schopnosť rýchleho ostrenia, ktoré umožňuje zhotovovanie akčných snímok. V predaji je v základnom sete s objektívom F2 (18-55 mm OIS) za 579,- €. NX 10 je možné zaobstarať aj s klasickým objektívom pancake 30 mm a dvojohniskovým objektívom (50-22 mm).

 

Samsung NX5 je mladším súrodencom modelu NX10. Okrem nižšej ceny sa od NX 10 líši v technológii použitého displeja – AMOLED displej je v tomto modeli zamenený za trojpalcový QVGA TFT displej s vylepšeným kontrastom. Ďalej má oproti NX10 nižšie rozlíšenie elektronického hľadáčika a nedisponuje ultrazvukovým čistením snímača. Má však úplne zhodnú obrazovú kvalitu ako NX10. V sete sa predáva s rôznymi objektívmi, ktoré sú rovnaké ako pri fotoaparáte Samsung NX10. Tento model kúpite už za 469,- €, čo je skutočne neodolateľná cena.


Samsung NX100 je priekopnícka novinka. Okrem špičkovej výbavy má aj unikátny dizajn – jeho telo je inšpirované tvarom kvapky rosy tvoriacej sa na liste. Je štíhle, hladké a štýlové. Samsung NX100 disponuje intuitívnym objektívom s i-Function, ktorý po prvýkrát umožňuje používateľom ovládať fotoaparát prostredníctvom objektívu. Týmto sa nepatrne líši od predchádzajúcich dvoch a ponúka nové možnosti – začiatočníkom aj profesionálnym fotografom poskytuje neobmedzené možnosti ovládania a kreativity pri tvorbe fotografií. Je doplnený rozsiahlym radom vlastných objektívov a príslušenstva. Samsung NX100 sa tiež môže pochváliť jedným z najrýchlejších automatických zaostrovaní na súčasnom trhu, čo užívateľom zaručí, že nikdy nezmeškajú okamih vhodný na fotenie. Citlivosť ISO bola za účelom fotenia momentiek zvýšená na maximálnu hodnotu 6400. 3-palcový displej AMOLED potom umožňuje ľahké a zreteľné prezeranie snímok. Cena novinky Samsung NX100 je sympatických 529,- €.

 

Fotoaparáty radu NX ponúkajú viac než obyčajné fotografovanie. Ide o modely, ktoré vám umožnia tvoriť a zachytávať tie najlepšie a najakčnejšie momenty, nech už ste kdekoľvek.

Neprehliadnite: