Nová finančná riaditeľka spoločnosti Microsoft Slovakia

Tlačový servis  /  08. 11. 2010, 00:00

Od 1. novembra 2010 nastúpila do spoločnosti Microsoft Slovakia nová finančná riaditeľka Agáta Waterloos. Funkciu prebrala po Mariánovi Cápayovi, ktorý pracoval na tejto pozícii od roku 2004.

Nová finančná riaditeľka spoločnosti Microsoft, Agáta Waterloos, bude zodpovedná za tvorbu finančnej stratégie a finančných plánov, ako aj finančné riadenie spoločnosti zamerané predovšetkým na obchodný a finančný kontroling, reporting a analýzu.

„Je pre mňa veľkou cťou mať možnosť pracovať pre spoločnosť Microsoft na Slovensku. Pre mňa osobne to znamená veľkú výzvu ako využiť moje skúsenosti a vedomosti v inom prostredí. Verím, že spolupráca s tímom mladých a dynamických ľudí bude vzájomne obohacujúca,“ hovorí o svojej novej práci Agáta Waterloos.

Agáta Waterloos vyštudovala Univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici, Ekonomickú fakultu. Je držiteľkou certifikátu kvalifikácie FCCA. Je vydatá a má dve deti. Medzi jej hobby patrí čítanie, cestovanie a lyžovanie.

Marián Cápay zastával funkciu finančného riaditeľa spoločnosti Microsoft Slovakia od roku 2004. V októbri 2008 sa na rok presunul do Tallinnu, kde viedol obchod a marketing v Estónskej pobočky Microsoftu. Začiatkom marca 2010 prešiel do pozície regionálneho finančného riaditeľa a je zodpovedný za finančnú stratégiu, obchodné a marketingové plánovanie, transformáciu obchodného modelu do Cloudu a rozvoj ľudského kapitálu 19-tich malých a stredných pobočiek v regióne stredná a východná Európa. V ankete Najlepší finančný manažér roka 2009 časopisu Trend získal druhé miesto na základe hlasov návštevníkov portálu etrend.sk a hlasovania vyše 200 finančných riaditeľov spoločností na Slovensku.

„Som rád, že odovzdávam svoju agendu do kompetentných rúk Agáty Waterloos a som presvedčený, že prispeje k pokračujúcemu úspechu slovenskej pobočky Microsoftu. Aj keď dnes pôsobím v nemeckom Mníchove a venujem sa viacerým krajinám, úspechy a výzvy slovenského Microsoftu mi zostávajú blízke a je príjemné i naďalej sledovať ako sa darí ľuďom, s ktorými som strávil viac ako päť rokov profesionálneho života,“ zhrnul svoje pôsobenie na slovenskej pobočke Marián Cápay.

Neprehliadnite: