Heureka.sk vyhlásila najlepšie e–shopy roku 2010

Tlačový servis  /  08. 11. 2010, 00:00

Klienti internetových obchodov a používatelia internetu si už po druhýkrát zvolili najlepšie a najpopulárnejšie slovenské internetové obchody. Obľube medzi kupujúcimi sa v súťaži ShopRoku 2010, ktorú zorganizoval nezávislý nákupný poradca heureka.sk, tešili predovšetkým e-shopy s počítačovým príslušenstvom, elektronikou a knihami.

„Cieľom našej súťaže je posilniť dôveru reálnych aj potenciálnych spotrebiteľov v internetové nakupovanie, pomôcť im pri orientácii v online prostredí, ale aj oceniť najlepšie e-shopy,“ uviedol Tomáš Hodboď, projektový manažér portálu www.heureka.sk, ktorý porovnáva tovar a ceny v tisícke slovenských e-shopov.

 

 

V Cene kvality súťažilo 100 internetových obchodov – držiteľov certifikátu Overené zákazníkmi. Oproti minulému roku vyhodnotila heureka.sk najlepšie internetové obchody až v ôsmich kategóriách. Medzi obchodnými domami potvrdil vlaňajšie prvenstvo Obchodny-dom.sk. Opäť triumfoval i Topgal.sk, ktorý v roku 2009 vyhral kategóriu špecializovaných e-shopov. „Medzi ocenenými sa objavili aj noví hráči, napríklad TPD.sk, Marzo.sk, Sport-outdoor.sk, Bosch-naradie.sk a e-Pneumatiky.sk, ktorí položili vysokú latku vo svojich kategóriách,“ doplnil Hodboď.

 

O najkvalitnejších e-shopoch rozhodlo vyše 30.000 dotazníkov spokojnosti, ktoré vyplnili ich zákazníci od začiatku novembra 2009 do konca októbra 2010. „Hodnotenia kupujúcich a ich recenzie sú dôležitou pomôckou pre ďalších kupujúcich, ako aj spätnou väzbou pre samotný obchod,“ podotkol Hodboď.

 

V Cene popularity, v ktorej opäť vyhral obchod parfums.sk, súťažili všetky existujúce e-shopy, ktorých je v súčasnosti na Slovensku asi 2.500. O ich poradí rozhodlo hlasovaním cez portál www.ShopRoku.sk počas októbra asi 8.000 užívateľov internetu.

Mediálnym partnerom projektu bol odborný mesačník Obchod (Ecopress Magazines).

 

Cena kvality (víťazi jednotlivých kategórií):

Obchodné domy – http://obchodny-dom.sk

Elektro (všeobecné) – http://www.tpd.sk

Elektro (špecializované) – http://www.marzo.sk

Krása a zdravie – http://www.parfums.sk

Móda a oblečenie – http://www.topgal.sk

Šport – http:///www.sport-outdoor.sk

Dom a záhrada – http://www.bosch-naradie.sk

Auto moto – http://www.e-pneumatiky.sk

 

Cena popularity (desať najobľúbenejších):

  1. http://www.parfums.sk

  2. http://www.fotolab.sk

  3. http://www.datin.sk

  4. http://www.martinus.sk

  5. http://www.hej.sk

  6. http://www.sport-outdoor.sk

  7. http://www.gorila.sk

  8. http://www.mall.sk

  9. http://www.alza.sk

  10. http://www.pixmania.sk

Neprehliadnite: