RockMelt: Unikátny webový prehliadač prichádza

Marek Poleč  /  10. 11. 2010, 00:00

Výber internetových prehliadačov je v súčasnosti naozaj široký. Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome a Opera, to sú iba štyri najrozšírenejšie prehliadače, ktoré sa však mnohým z nás začínajú pomaly ale isto zunovať.

Prečo? Ani jeden prehliadač z veľkej štvorky nedokáže poskytnúť okamžitý a pohodlný prístup na sociálne siete ako Facebook, či Twitter. RockMelt by mal byť svetlou výnimkou. Tento úplne nový program prešiel dňom 8.11. do poslednej testovacej fázy a je založený na Open Source projekte Chromium. Ten slúži aj ako základ internetového prehliadača od Google. Podobné je aj rozhranie a ovládanie nového webového prehliadača. Zvláštnosťou je spomínané úzke prepojenie na sociálne siete Facebook a Twitter.

RockMelt založili Tim Howe a Eric Vishria, bývalí zamestnanci Opsware, spoločnosti založenou firmou Netscape. Ďalším menej tichým ale úzkym partnerom RockMetu je aj samotný Facebook. Predpokladom k používaniu prehliadača RockMelt je vytvorené konto na sieti Facebook. Na okraji obrazovky je potom možné vidieť všetkých vašich Facebook priateľov s ich profilovými fotkami. Chat a správy sú dostupné na jedno kliknutie myšou, obsahy možno jednoducho deliť a zoskupovať. Aj samotné ovládanie nového prehliadača by malo byť nanajvýš jednoduché a intuitívne. Všetko sa točí okolo siete Facebook a jeho podstatných elementov, na dosah je aj sieť Twitter a k dispozícii je taktiež mini RSS čítačka.

Či bude mať Rockmelt úspech závisí od toho, či budú užívatelia považovať prepojenosť na Facebook za naozaj dôležitú. Čoraz viac Facebook užívateľov je po celý deň na sociálnej sieti on-line. Podľa slov autora softvéru by nemal nový prehliadač odosielať do siete Facebook žiadne dáta. Tim Howes, jeden zo zakladateľov prehliadača RockMelt pre TechCrunch taktiež uviedol, že tvorcovia softvéru nebudú disponovať ani informáciami o tom, kto na akých stránkach práve surfuje. Ak by ste si RockMelt radi otestovali, môžete tak spraviť vyžiadaním pozvánky  na rockmelt.com, taktiež môžete začať odoberať novinky na facebook.com/rockmelt, alebo twitter.com/rockmelt

Zdroj: bild.de

Neprehliadnite: