Bude prvý dôležitý patch pre MS Office 2010

Juraj Babjak  /  07. 11. 2010, 00:00

Microsoft oznámil ďalší balík aktualizácií pre svoje produkty. Tento mesiac by však noviniek nemalo byť príliš veľa, ale pozitívnou správou je, že medzi nimi bude prvá dôležitá aktualizácia na najnovšiu verziu MS Office.

Microsoft chystá na tento mesiac 3 dôležité aktualizácie. Tou hlavnou bude práve oprava MS Office. Firma chystá aj aktualizáciu pre najnovší MS Office 11 pre Mac OS X. Tretí patch bude pre Forefront Unified Access Gateway 2010 (VPN platforma Microsoftu).

Podľa Andrewa Stormsa, ktorý je riaditeľom bezpečnostnej firmy nCircle Security, je najočakávanejšou aktualizáciou Microsoftu patch pre MS Office. "Nebol by som prekvapený, keby sa ukázalo, že 10 z 11 opráv na MS Office, budú len malé opravy." - tvrdí Storms.

Microsoft vydal minulý mesiac oveľa viac aktualizácií a to 16 na opravenie 49 chýb vo svojich produktoch. Neveľký počet aktualizácií tento mesiac však neznamená, že Microsoft nemá čo opravovať. Len pred niekoľkými dňami sa objavila závažná chyba v MS Internet Explorer (túto chybu sa pravdepodobne nepodarí odstrániť do konca tohto mesiaca). "Hoci Microsoft sprístupnil užívateľom dočasnú metódu zabezpečenia aplikácií, ale na skutočnú opravu si budeme musieť počkať minimálne mesiac. Zaujímavé je, že spoločnosť tvrdí, že chyba v MS Internet Explorer nie je závažná- čo je pre mňa dosť nepochopiteľné, keďže už máme prvé správy o útoku na používateľov." - komentuje Paul Henry, špecialista z firmy Lumension.

 

 

Viac inovácií chystá Microsoft na budúci týždeň. Firma Adobe takisto oznámila patche na svoje produkty. Pôjde o aktualizácie pre Adobe Reader a Flash Player.

 

Zdroj

 

Neprehliadnite: