Press: IPV k hacku internetovej siete Slovenských telekomunikácií

Peter Polakovič  /  09. 06. 2003, 12:44

IPV vyzýva ST, aby v budúcnosti podstatne viac dbali na bezpečnosť svojej siete a informácií, ktoré im zverujú užívatelia. Môžu na to využiť aj zdroje, ktoré ST vynakladá na neefektívnu marketingovú komunikáciu niektorých produktov. Taktiež vyzývame, aby sa ST postavili čelom k problému a pravdivo svojich klientov informovali o vzniknutej situácii. Takýto prístup zákazníci ST aj napriek vzniknutým problémom určite ocenia.

Slovenské telekomunikácie (ST) podľa viacerých médií zažili hackerský útok, ktorý nemal na Slovensku doteraz obdobu. Členovia Internetu pre všetkých, spotrebiteľskej organizácie venujúcej sa najmä problematike pripojenia do internetu združujúcej koncových užívateľov telekomunikačných služieb, sú negatívne prekvapení nad slabou ochranou internetovej siete ST ako aj prvotnej reakcie zo strany ST k tomuto útoku.

K tomuto útoku nemuselo dôjsť, pokiaľ by v ST dôsledne dodržiavali bezpečnostné pravidlá. Situácia je o to dôležitejšia, že ST sú dominantným poskytovateľom telekomunikačných služieb a ich internetová divízia ST Online je poskytovateľom internetových služieb s najväčším počtom dial-up zákazníkov po pevných telekomunikačných sieťach.

O hacku a aktuálnom vývoji celej situácie sa dočítate na stránkach internetového denníka IPV - Inet.sk.

Neprehliadnite: