HP ponúkne rozšírenie integrity údajov pre Centrá pre služby Medicare & Medicaid v USA

Tlačový servis  /  22. 10. 2010, 00:00

Spoločnosť HP oznámila, že dostala od organizácie U.S. Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) objednávku v hodnote 26 miliónov USD na zabezpečovanie údržby jej Integrovaného úložiska údajov (IDR) a poskytovanie data quality services v záujme zlepšenia správnosti údajov o platbách za služby.

Objednávka je zameraná na podporu programov pre správu elektronických zdravotných záznamov (EHR) pre Medicare a Medicaid, ktoré vznikli na základe Zákona o technológii zdravotníckych informácií pre hospodárnu a klinickú zdravotnú starostlivosť (HITECH), ktorý je súčasťou zákonov pre stimuláciu hospodárstva z roku 2009.

Databáza IDR pre CMS uchováva dôležité zmluvy a dokumenty, údaje od poskytovateľoch, ako aj dátové služby, ktoré využíva Úložisko na celoštátnej úrovni (NLR). CMS bude údaje z NLR využívať na to, aby sprístupnila informácie o požiadavkách na platbu odborníkom v oblasti zdravotnej starostlivosti a nemocniciam, ktoré sú zapojené do programov EHR.

Ako dodávateľ služby pre kvalitu údajov v NLR bude spoločnosť HP zabezpečovať, aby sa údaje o stupni platieb poskytli pre NLR prostredníctvom vytvorenia zlúčenia údajov, auditov a reportingových procesov na účely validácie údajov IDR. Dohoda so spoločnosťou HP bude znamenať poskytovanie podpory CMS pri správe stimulačného programu vychádzajúceho z federálnej legislatívy.

Na zabezpečenie presnosti údajov pre IDR bude HP:

  • Zabezpečovať analýzu kvality údajov načítaných do IDR.

  • Vykonávať údržbu súčasného produkčného prostredia databázy IDR, aby bežalo na očakávanej úrovni výkonnosti a dostupnosti.

  • Poskytovať CMS s radami a odporúčaniami o údržbe a zlepšovaní služieb kvality údajov.

  • Vytvorí automatizované procesy, aby sa zabezpečilo, že všetky toky údajov využívané na účely naplnenia IDR, ako aj na účely podpory NLR, sa načítajú presne a včas.

  • Dodržiavať štandardy pre databázu CMS pri vytváraní a realizácii postupov zálohovania a obnovy databázy.

  • Spájať modely fyzických údajov zo samostatných úložísk do jedného integrovaného dátového modelu.

„Na účely správy stimulačných programov Medicare a Medicaid EHR musia CMS dosiahnuť ešte vyššiu úroveň integrity údajov, aby mohli presne realizovať platby poskytovateľom zdravotnej starostlivosti,” povedal Dennis Stolkey, Senior Viceprezident pre verejný sektor v USA spoločnosti HP Enterprise Services. „HP bude pomáhať CMS pri údržbe, riadení a integrácii veľkých objemov údajov z Medicare, keďže tento dôležitý program sa neustále rozvíja.“

Spoločnosť HP poskytuje služby podpory pre klientov Medicare a Medicaid už 44 rokov, pričom spracúva 35 percent všetkých požiadaviek na platbu z Medicare a Medicaid v Spojených štátoch a ročne spracuje 2,4 miliardy zdravotníckych transakcií, vrátane 1 miliardy požiadaviek na platby za zdravotné úkony. HP poskytuje široké spektrum technologických služieb pre dodávateľov CMS a Medicare, vrátane služieb dátových centier, údržby systému časti B Medicare a podpory pre ostatné systémy.

Objednávka na zabezpečovanie údržby IDR a data quality services v NLR bola pridelená k zmluve o rozvoji podnikového systému, ktorú CMS uzavrel so spoločnosťou HP v roku 2007 na neurčitý čas a neurčitý objem. Viac informácií o zmluvných dojednaniach medzi orgánmi federálnej vlády USA a spoločnosťou HP nájdete na www.hp.com/enterprise/gov/contract-vehicles.

Neprehliadnite: