Microsoft predstavuje Office 365 – novú generáciu cloud riešení pre podniky

Tlačový servis  /  21. 10. 2010, 00:00

Spoločnosť Microsoft dnes oficiálne predstavila produkt Office 365, novú generáciu cloud riešenia, ktorá v sebe spája online verziu Office, SharePoint Online, Exchange Online, a Lync Online. Office 365 uľahčuje podnikom všetkých veľkostí prístup k oceneným produktom spoločnosti Microsoft pre firmy, ktoré sú vďaka cloud prístupu vždy v najaktuálnejšej verzii.

V rámci nového Office 365 budú používateľom dostupné služby SharePoint Online, Exchange Online, a Lync Online prostredníctvom internetového prehliadača bez potreby ďalších investícií do budovania potrebnej infraštruktúry. Kľúčovým prostriedkom na využívanie nového cloud riešenia Office 365 sa stáva pripojenie na internet, čo umožňuje používateľom spolupracovať s kolegami jednoduchšie, odkiaľkoľvek a na prakticky akomkoľvek zariadení. Užívateľ pritom nie je viazaný na stabilné pracovné miesto a prepojenie s kolegami prebieha jednoducho a bezpečne, či už sa nachádza vo vnútri alebo mimo firmy.

Novinkou je aj možnosť používať obľúbený balík Office 2010 aj na báze mesačných poplatkov. To v praxi znamená, že zákazník platí len za reálne využitie softvéru na obdobie, ktoré potrebuje. Nový platobný mechanizmus za služby Office 365 formou mesačných poplatkov je porovnateľný napr. platbe za využívanie mobilného telefónu. Platba je účtovaná podľa počtu používateľov a úrovne kombinácií vybraných balíčkov.

Výhody vyplývajúce z úspor vo veľkosti dátových centier spoločnosti Microsoft, ktoré znižujú náklady na prevádzku služieb poskytovaných zákazníkom, sa prenesú priamo do sprístupnenia funkcií, ako napr. e-mailový klient, manažment dokumentov, celofiremná komunikácia prostredníctvom IP smerom k širšiemu rozsahu nových zákazníkov a súčasne umožnia už existujúcim vhodne skombinovať vlastnú IT infraštruktúru a výhody on-line verzií Office 365 podľa individuálnych potrieb.

Ide historicky o prvé prenesenie kancelárskeho balíka Office a Office Web Apps do cloud riešenia. Office 365 taktiež obsahuje kompletnejšie verzie Exchange, SharePoint a Lync a nové platformy jednotného prihlásenia, Federated Identity, skriptovania a ďalšie.

Office 365 je postavený na rokoch skúseností s poskytovaním služieb v rámci podnikovo orientovaných cloud riešení od prvého prehliadača založeného na e-mailoch až po dnešné Business Productivity Online Suite, Office Live Small Business, či Live@edu. Migrácia ku cloud riešeniam prostredníctvom Office 365 navyše neznamená pre zamestnancov žiadnu zmenu, nakoľko nové riešenie pracuje s najpopulárnejšími prehliadačmi a desktopovými aplikáciami, ktoré sú dnes bežne používané.

"Office 365 v sebe spája všetky nástroje pre maximálnu produktivitu, a to všetko v jednom cloud riešení, ktoré je vyvinuté pre firmy bez ohľadu na ich veľkosť a počet zamestnancov," upresňuje Martin Černák, manažér divízie Information Worker v spoločnosti Microsoft Slovakia a dodáva, "Na vývoji Office 365 spoločnosť Microsoft opäť úzko spolupracovala s existujúcimi zákazníkmi, čo napomohlo vzniku cloud riešenia, ktoré uspokojuje široké spektrum potrieb zákazníkov."

Office 365 je spojením všetkých vlastností, ktoré menšie firmy do 25 zamestnancov potrebujú spolu s finančnou dostupnosťou a to ho stavia do role ideálneho cloud riešenia. Office 365 pre podniky predstavuje rad možností aj pre stredne veľké a väčšie podniky, rovnako ako pre vládne organizácie.

Od dnešného dňa Microsoft začína s testovaním Office 365 s niekoľkými tisíckami organizácií v trinástich krajinách a oblastiach po celom svete. Beta verzia bude v priebehu testovania aj naďalej šírená do ďalších firiem. Ide konkrétne o niekoľko tisíc firiem v 7 jazykových mutáciách a 13 krajinách v celom svete. Office 365 bude všeobecne dostupný v 40 krajinách a regiónoch v budúcom roku s neskorším rozšírením o Microsoft Dynamics CRM Online. Okrem toho bude v budúcom roku taktiež uvedený Microsoft Office 365 pre vzdelávanie, čo študentom, fakultám a zamestnancom škôl prinesie výkonné technológie prispôsobené na mieru ich potrebám.

Spoločnosť Microsoft zároveň s predstavením produktu spúšťa aj webovú stránku www.office365.com. Zákazníci a partneri z prvých vybraných 13 krajín sa môžu prihlásiť do beta verzie Office 365 a dozvedieť sa tak aktuálne nové informácie.

Neprehliadnite: