Samsung predstavuje na Slovensku nové rady notebookov a netbookov

Tlačový servis  /  21. 10. 2010, 00:00

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd, popredný svetový výrobca v oblasti digitálnych médií a technológií digitálnej konvergencie, po druhýkrát v tomto roku uvádza na slovenskom trhu rad nových notebookov a netbookov. Druhá tohtoročná vlna je ešte bohatšia ako jarná. Do portfólia pribudli série notebookov Q, QX, SF, R, RF, RV a netbooky série N a NF.

 

Spoločnosť Samsung predstavuje svoj pokrok v oblasti dizajnu aj výkonu, pretože vytvorila tieto produkty s ohľadom na potreby dynamického a rýchlo sa meniaceho životného štýlu svojich zákazníkov. Každý výrobok je navrhnutý tak, aby zlepšoval schopnosti predchádzajúcich produktov a zároveň poskytoval úplne nové a nevšedné zážitky. Samsung ponúka nové výrobky, aby naplnila všetky potreby svojich zákazníkov a zaplnila medzery na trhu.

 

Branislav „Bruno“ Ciberej, moderátor tlačovej konferencie

 

Čo sa týka dizajnu a výkonu, Samsung chce aj naďalej ponúkať to najlepšie na trhu. Keďže sa neustále teší úspechom v oblasti technologickej ako aj obchodnej, prináša vyvážený sortiment výrobkov. Spoločnosť je presvedčená, že používatelia uvidia okamžitý prínos každej tejto inovácie, pretože pomáhajú zákazníkom žiť zaujímavejší život.

 

zľava

Michal Zbijowski, Product Marketing Specialist IT techniky, Samsung Electronics Czech and Slovak

Branislav „Bruno“ Ciberej, moderátor tlačovej konferencie

Roman Takáč, Senior Key Account Manager IT techniky, Samsung Electronics Czech and Slovak

 

 

Notebooky série QX – prenosné, nadštandardné, výkonné

Séria QX predstavuje špičkové notebooky vytvorené z najlepších materiálov tak, aby podávali vysoké výkony, umožňovali mobilitu, a to s tromi veľkosťami obrazovky - 13,3" (QX310), 14" (QX410) a 15,6“ (QX510). Súčasných profesionálnych užívateľov budujúcich svoju kariéru určite zaujme notebook, ktorý je odrazom ich túžby po výkone a pritom ponúka pôsobivý rad vlastností a zaujímavý dizajn. Pri hrúbke len 27 mm a váhe len 1,99 kg (model s 13-palcovou obrazovkou) upútajú notebooky série QX na prvý pohľad svojim ergonomickým telom so špeciálnym dizajnom, nehovoriac pritom o ich výkone. Séria QX je štýlová aj spoľahlivá, pretože uspela v testoch aj v tých najextrémnejších podmienkach. Kombinácia hliníkového zadného krytu LCD a celoplošného LCD displeja spolu s bočným krytom ukrývajúcim množstvo konektorov zabezpečuje hladký, celistvý profil. Špičková lítiová polymérová batéria série QX vydrží neuveriteľných 6,9 hodín a poskytuje tak užívateľovi pri práci s notebookom absolútnu slobodu.

Na slovenský trh sa bude dodávať model QX510 s 15,6-palcovou obrazovkou.


Notebooky série SF a netbooky série NF – sofistikovaný dizajn

Mimoriadne prenosné notebooky série SF (Samsung SF310, SF410 a SF510) spájajú moderný ergonomický dizajn s príjemným tvarom a oblými okrajmi za účelom zvýšeného mobilného pohodlia. Spoločnosť Samsung k dizajnu týchto notebookov a netbookov pristúpila inovatívne a zamerala sa na ergonómiu ich tela vhodnú pre módny životný štýl v súlade s aktuálnymi trendmi. Sú k dispozícii s tromi veľkosťami obrazovky (13,3" SF310, 14" SF410 a 15,6" SF 510) a svedčia o majstrovskej práci, pretože sú ultraľahké a odolné voči poškriabaniu.

Na slovenský trh sa bude dodávať model SF510 s 15,6-palcovou obrazovkou.

 

Netbooky série NF (Samsung NF 110, NF 210 a NF 310) sa rovnako ako séria SF tešia jedinečnému dizajnu a vďaka predĺženej výdrži batérie ponúkajú väčšiu mobilitu.

Na slovenský trh sa bude dodávať model NF110 s 10,1-palcovou obrazovkou.


 

 

Notebooky série RF – multimédiá v akcii

Notebooky série RF sú v portfóliu spoločnosti Samsung najvýkonnejšími výrobkami, ktorým sa dostalo ocenenia. Notebooky so štvorjadrovými procesormi sú stvorené pre najlepšie výkony a budú k dispozícii s tromi veľkosťami obrazovky - 14" (RF410), 15,6" (RF510) a 17,3" (RF710). Milovníci multimédií a počítačových hier uvítajú superrýchle procesory a oslnivú grafiku série RF, pričom minimalistický dizajn a čisté línie tohto radu oslovia aj zákazníkov s tým najvyberanejším vkusom. Notebooky série RF sú vybavené najmodernejšou grafikou spoločnosti nVidia – grafickou kartou GT330M s pamäťou 1 GB alebo grafickou kartou GT420 s pamäťou 2 GB, vďaka ktorej hry v 3D a videá v HD kvalite zažiaria. Dva sloty pre pevné disky umožňujúce celkovú kapacitu až 1 TB ponúkajú pri sérii RF absolútny multimediálny zážitok.

Na slovenský trh sa bude dodávať model RF510 s 15,6-placovou obrazovkou.


Notebooky série RV – optimálne vlastnosti za prijateľnú cenu

Notebooky radu RV sú vytvorené tak, aby spájali funkčnosť s rozumnou cenou. Vzhľadom k dobre vyváženej cene, výkonnosti a prenosnosti sú notebooky série RV dokonalou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú spoľahlivé zariadenia pre každodenný život. Sú k dispozícii s dvoma veľkosťami obrazovky: ultraštýlový 14-palcový notebook RV430 a 15-palcový RV530 ponúkajú výkonnosť porovnateľnú so stolnými počítačmi, či už ste doma alebo na cestách. Ako RV430, tak aj RV530 sa môžu pochváliť ergonomickým dizajnom vytvoreným ako majstrovské dielo vysokej kvality.

Na slovenský trh sa bude dodávať model RV510 s 15,6-placovou obrazovkou.

 

Notebooky série Q – výkon, mobilita, štýl

Notebooky série Q ponúkajú maximálnu mobilitu, štýl a výkon. Sú navrhnuté tak, aby vyhovovali potrebám zákazníkov, ktorí vyžadujú najvyššiu úroveň produktivity aj na cestách, a tým, ktorí chcú vynikajúci multimediálny zážitok v spojení s decentným štýlom.


Rad Q zastupujú tri veľkosti obrazoviek – 15,6" (Q530), 14" (Q430) a 13" (Q330). Všetky tri varianty sa môžu pochváliť výnimočne jasným HD LED displejom, ktorý zabezpečí kvalitné zobrazenie filmov, hier, či prezentácií a zároveň poskytne dlhú výdrž na batérie. Všetky modely radu Q ponúkajú vynikajúci výpočtový výkon vďaka najmodernejším procesorom Intel®Core™ i3 alebo Intel®Core™ i5. Sú vybavené grafickými kartami nVidia GeForce 310M alebo nVidia GeForce 330M.


Všetky notebooky radu Q sú neuveriteľne tenké, napríklad Q530 je len 27 mm hrubý, čo je menej než má priemerný smartphone alebo digitálny fotoaparát. Samozrejmosťou sú USB a HDMI porty, čítačka kariet 3-v-1 a dokonca aj vstavaná optická mechanika (ODD). Hmotnosť sa pohybuje medzi 1,97 a 2,39 kg.

Na slovenský trh sa budú dodávať modely Q330 s 13-palcovou obrazovkou a Q530 s 15,6-palcovou obrazovkou.


Notebook série R540 – dizajn a výkon

Notebook série R540 vychádza z tohtoročnej série notebookov, ktoré boli uvedené na jar. Tento rodinný notebook ponúka hi-endový štýl a multimediálnu zábavu za rozumnú cenu. Model R540 je k dispozícii s 15,6-palcovou LED HD obrazovkou 16:9. Je možné ho vybaviť až 7 druhmi procesorov – od Intel®Pentium Dual Core P6000 (1,86 GHz) až po Intel®Core™ i5 520M (2,4 GHz), a systémovou pamäťou od 2 do 4 GB. Všetko je doplnené grafickými kartami spoločnosti nVidia.

Neprehliadnite: