Nová generácia pamäťových kariet SDXC ponúka vysoké kapacity i prenosové rýchlosti

Tlačový servis  /  20. 10. 2010, 00:00

Verbatim urobil ďalší krok v sektore flash a predstavil novú pamäťovú kartu SDXC trieda 10 s kapacitou 64 GB. Flash karta SDXC (SD eXtended Capacity) je navrhnutá na prácu s veľkým objemom dát v krátkom čase a vďaka tomu poskytuje používateľom viac úložného priestoru a rýchlosti pre ich mobilné zariadenia ako sú najmä mobilné telefóny, videokamery alebo digitálne fotoaparáty.

Verbatim SDXC 64 GB trieda 10 je už možné dostať v obchodoch za odporúčanú cenu 285 €.

 

 

  • SDXC trieda 10 s kapacitou 64 GB je pamäťová karta novej generácie

  • Umožňuje preniesť veľký objem dát v krátkom čase

  • Zbernicové rozhranie UHS-I ponúka prenosovú rýchlosť až 104 MB/s

  • Súborový systém exFAT dokáže pojať veľký objem dát

  • SDXC je kompatibilná s operačnými systémami Windows 7, Vista, XP

  • Pamäťovú kartu SDXC je možné používať iba na hostiteľskom zariadení kompatibilnom s týmto formátom

 

 

Mnoho priestoru pre dáta a špičková rýchlosť

Novo použité technológie umožňujú pracovať s väčším objemom dát než karty typu SDHC. Na jednej strane je to súborový systém exFAT podporujúci vysoké kapacity, na druhej potom zbernicové rozhranie UHS-I zaisťujúce prenos dát rýchlosťou až 104 MB/s. Zatiaľ čo SDHC karty ponúkajú kapacitu maximálne 32 GB, nová pamäťová karta SDXC od Verbatimu poskytuje rovno 64 GB, čo stačí na uloženie 20-tisíc 10-megapixlových fotografií alebo 8 hodín videonahrávky v rozlíšení Full HD.

 

„S touto technológiou môžu používatelia digitálnych fotoaparátov získať viac snímok za sekundu, takže napríklad vstrelenie gólov hráčom je možné zachytiť omnoho detailnejšie. Obdobne poskytuje SDXC karta príležitosť používateľom videokamier vytvárať profesionálnejšie audiovizuálne nahrávky,“ vysvetľuje Hans-Christoph Kaiser, Business Development Manager Flash Verbatim EUMEA.

 

Kompatibilná s hostiteľskými produktmi SDXC

Pamäťová karta Verbatim SDXC trieda 10 s kapacitou 64 GB je kompatibilná s operačnými systémami Windows 7, Vista a XP a funguje iba v hostiteľskom zariadení, ktoré tento nový formát podporuje. Napriek tomu, že SD alebo SDHC karty je možné bez problémov používať i v slotoch typu SDXC, kartu SDXC je možné použiť práve a len v SDXC slote. V prípade stolových a prenosných počítačov je možné dosiahnuť kompatibilitu i pri starších hostiteľských zariadeniach prevzatím ovládača SDXC z Microsoft Download Centre.

 

 

Neprehliadnite: