Oracle predstavuje Exalogic Elastic Cloud

Tlačový servis  /  20. 10. 2010, 00:00

Oracle Exalogic Elastic Cloud, prvý a zatiaľ jediný integrovaný systém pre middleware na svete s bezkonkurenčným výkonom pre Java aplikácie, predstavila na konferencii OracleDay 2010 v Bratislave spoločnosť Oracle.

Oracle Exalogic Elastic Cloud je integrovaný hardvérový a softvérový systém, ktorý Oracle vyvinul pre extrémne výkonnú prevádzku Java i non-Java aplikácií. Poskytuje celú infraštruktúru cloudovým aplikáciám, umožňuje konsolidovať najširšie možné spektrum Java i non-Java aplikácií a pracovných úloh a spĺňa tie najnáročnejšie požiadavky na úroveň služby.

 

Oracle Exalogic Elastic Cloud je celý systém serverov, sieťových prvkov, úložísk, virtuálnych počítačov, operačného systému a middlewaru, ktorého všetky zložky hladko spolupracujú. Poskytuje ohromujúce výsledky vrátane najvyššieho výkonu Javy, elastickej kapacity na vyžiadanie a dokonalej odolnosti voči poruchám.

 

Oracle Exalogic Elastic Cloud stavia na úspechu systému Oracle Exadata Database Machine a spája špičkové 64-bitové procesory x86, vstupné a výstupné rozhranie InfiniBand a SSD disky so špičkovým serverovým softvérom Oracle WebLogic Server, javovým middlewarom Oracle a operačným systémom Oracle Solaris alebo Oracle Linux.

Vďaka vyladenej práci so vstupnými a výstupnými rozhraniami dosahuje Oracle Exalogic Elastic Cloud 10-krát vyšší výkon než štandardná konfigurácia aplikačných serverov.

Oracle Exalogic Elastic Cloud, vyvinutý pre rozsiahle, kritické nasadenia, poskytuje základňu pre aplikácie využívané niekoľkými nájomcami a cloudové aplikácie podnikovej triedy. Podporí tisíce aplikácií s rôznymi požiadavkami na zabezpečenie, spoľahlivosť a výkon – čo z neho robí ideálnu platformu pre celopodnikovú konsolidáciu dátového centra.

 

Oracle Exalogic Elastic Cloud zvyšuje výkon celého produktového portfólia Oracle Fusion Middleware a tiež zvyšuje výkon aplikácií bežiacich na serveri Oracle WebLogic pod operačným systémom Oracle Linux alebo Oracle Solaris 11. Počítač je tiež optimalizovaný pre integráciu s technológiami Oracle Database 11g, Oracle Real Application Clusters a Oracle Exadata Database Machine.

Bez akýchkoľvek modifikácií v počítači Oracle Exalogic Elastic Cloud transparentne pobežia všetky aplikácie Oracle: Oracle E-Business Suite, Oracle Siebel CRM, Oracle PeopleSoft Enterprise, Oracle JD Edwards a odborovo špecifické podnikové aplikácie Oracle.

 

Integrovaný systém

Oracle Exalogic Elastic Cloud sa skladá s najnovšieho vysoko výkonného hardvéru x86, špičkového softvéru Oracle WebLogic Server a Exalogic. Všetky zložky boli spoločnosťou Oracle vyladené tak, aby poskytovali maximálnu funkčnosť s minimálnym nastavovaním. V továrni je montovaný, testovaný a vyladený tak, aby čas od dodávky počítača po plné prevádzkové nasadenie aplikácií bol čo najkratší.

 

Extrémny výkon Javy

Oracle Exalogic Elastic Cloud ponúka bezkonkurenčný výkon a spoľahlivosť pre Java aplikácie.

V interných testoch spoločnosti Oracle preukázal jeden rack Oracle Exalogic Elastic Cloud:

* 12-násobný nárast výkonu internetových aplikácií na viac než 1 milión požiadaviek HTTP za sekundu.

* 4,5-násobný nárast výkonu Java aplikácií pracujúcich so správami na viac než 1,8 milióna správ za sekundu.

Vstupné a výstupné rozhrania založené na extrémne výkonnej technológii InfiniBand sú implementované v novej architektúre pre paralelný vstup a výstup, efektívnu prácu s viacjadrovými procesormi a optimalizáciou I/O Java stacku.

Oracle Exalogic Elastic Cloud je platforma na konsolidáciu Java aplikácií, ktorá dokáže obstarať pracovné úlohy celého podniku – od aplikácií malých oddelení až po kritické infraštruktúry plánovania podnikových zdrojov a mainframové aplikácie.

GridLink for Exadata ponúka extrémne spoľahlivú a vysoko výkonnú integráciu s databázou, ktorá umožňuje okamžité prepnutie spojenia JDBC na záložný systém a spoľahlivé odovzdávanie transakcií medzi serverom Oracle WebLogic bežiacim na platforme Exalogic a riešením Oracle Real Application Clusters bežiacim na platforme Oracle Exadata Database Machine.

 

Kritické aplikácie

Mimoriadne priepustná technológia vstupných a výstupných rozhraní počítača Exalogic poskytuje vysokú úroveň tolerancie porúch s takmer okamžitým prepnutím na záložný systém a 100 % izoláciou aplikácií, čo umožňuje podnikom konsolidovať na jedinom systéme veľké množstvo kritických aplikácií s extrémne nízkym rizikom.

Neprehliadnite: