Free sms brány ešte existujú!

Erik Gyepes  /  29. 06. 2003, 00:00

Viete o nejakých voľných SMS bránach? Dnes je táto otázka dosť populárna, keďže predčasom bola spoplatnená "posledná" voľná SMS brána – E-zones. Existujú ešte nejaké voľné SMS brány? Mám pre vás dobrú správu: ÁNO!

SMS brána, ktorú vám v tomto článku predstavím však nebude v slovenskom jazyku, preto by za vám zišla aspoň čiastočná znalosť angličtiny, ale ak ju neovládate pokúsim sa vám tie najdôležitejšie veci preložiť.

SMS brána sa náchádza na adrese www.1rstwap.com/1rstwap. Ten ponúka okrem SMS brány aj bezplatné zasielanie lôg a melódií na mobilné telefóny NOKIA a SIEMENS (rada 45 a viac).

Predtým ako na túto adresu kliknete si povoľte Cookies a JavaScript vo vašom prehliadači, aby vám všetko správne fungovalo. (ak ste si tieto veci nezakázali, tak by mali byť štandartne povolené)

Registrácia a prihlásenie

Ak chceme využívať služby 1rstWAPu musíme sa najprv zaregistrovať. To môžeme urobiť kliknutím na Sign Up Now!

Tu sa nám zobrazí formulár pre registráciu.
Polia, ktoré sú označené červenou hviezdičkou sú povinné.
Do poľa Choose a User ID vyplníme náš login (prezývku), pod ktorou sa budeme neskôr prihlasovať.
Ďalej vyplníme Choose a Password, kde zadáme naše heslo, ktoré ešte raz pre kontrolu napíšeme do poľa Retype Password.

Teraz musíme vyplniť našu e-mailovú adresu. Tú vyplníme do poľa E-mail Address. Chcem vás však upozorniť, že táto SMS brána neviem prečo nepodporuje niektoré e-mailové adresy. Napríklad server Post.sk. Preto ak budete mať neskôr problémy, môže to byť spôsobené aj e-mailovou adresou.

V poli Country Code si vyberieme predvoľbu štátu. V našom prípade to bude Slovakia (Slovak Republic) – 421. Pod týmto poľom sa nachádza pole Mobile Phone Number, kde zadáme číslo nášho mobilu v tvare napr. 421904123456. Na toto číslo nám po registrácii príde overovací kód

Dávam vám do pozornosti, že číslo môže byť len číslo zo siete Eurotel, podpora Orangeu tu zatiaľ nie je.

Teraz si vyberieme naše časové pásmo, aby čas v doručených SMS správach bol aktuálny, pre Slovensko vyberieme Slovakia (Slovak Republic) [ 1 ] .

V ďaľšej časti formuláru treba potvrdiť súhlas s podmienkami za poskytovanie služieb, to urobíme zaškrknutím voľby I have read and understand and agree to the terms under which this service is provided..

Teraz treba prepísať ochranný kód z obrázka do poľa Please confirm this code now. Ďalej ak nechcete dostávať reklamné e-maily, môžete vybrať voľbu Opt-out to use services without sponsorship.

Nakoniec klikneme na Continue >> a dostaneme sa k ďaľšiemu kroku formulára.

Teraz sa nám zobrazí ďalší formulár, kde vyplníme údaje o nás, ako svoju prezývku Alias a pod. Môžeme tu určiť komu môžu byť naše údaje dostupné (len z tohto formulára): Make Visit Card Is Visible To: All Visitors - všetkým, Nobody - nikomu.
A nakoniec klikneme na Finish.

Po stlačení Finish-u, by nám mal prísť na našu e-mailovú adresu, e-mail s našim loginom, heslom a URL adresou pre dokončenie registrácie, na ktorú je potrebné kliknúť, aby sa overila platnosť našej e-mailovej adresy.

Na tejto stránke zadáme do políčka Passkey kód, ktorý by nám medzitým mal prísť na náš mobilný telefón v tvare SMS správy. Po vyplnení stlačíme Validate Now. Ak ste si náhodou túto SMSku vymazali stlačte Resend Passkey a bude vám zaslaná znova.

Po overení čísla budeme automaticky prihlásený a budeme môcť začať využívať služby tohto serveru. Nezabúdajte sa vždy po skončení práce odhlásiť kliknutím na Logout, najmä na verejných miestach ako sú internetové kaviarne.

Posielanie SMS správ

Ak budeme chcieť poslať SMS správu tak sa kurzorom myši postavíme v pravom hornom rohu na Mobile services a potom klikneme na Send SMS. Po kliknutí sa nám zobrazí formulár pre odosielanie SMS správ. Správy môžeme posielať aj ako FLASH SMS, ktoré sa zobrazia ihneď na displeji mobilu. Cez túto SMS bránu je možné posielať 15 SMS správ týždenne, čo je 60 SMS správ za mesiac. Myslím si, že je to na dnešné pomery celkom postačujúce.

Ešte niečo: Keď budete posielať logá a melódie tak vedzte, že na jedno prihlásenie pošlete len jedno logo/melódiu, ak budete chcieť poslať ďaľšie, musíte sa odhlásiť a znova prihlásiť.

Záver

Dúfam, že som vám týmto článkom pomohol, najmä keď sa v dnešnej dobe ťažko nájde funkčná bezplatná SMS brána. Nie každý je ochotný za to zaplatiť, ešte ktomu keď platí aj za internet. Ak poznáte ďaľšie SMS brány podobné 1rstWAPu, podeľte sa s návštevníkmi portálu v diskusii k článku.


Erik Gyepes
zakľadateľ a administrátor ::depi portálu

Ďakujeme za povolenie prevzatia článku z depi.sk.



Súvisiace články:

Žeby sa smsky vrátili na slovenský internet?

Koniec bezplatným SMS na internete?

Služby na slovenskom internete sa začínajú spoplatňovať

SMS z E-zones aj za body EuroTel Klubu

SMS-ky pre Váš mobil !

Neprehliadnite: