HP pomáha telekomunikačným operátorom poskytovať služby správy mobilných zariadení v cloude

Tlačový servis  /  18. 10. 2010, 00:00

Spoločnosť HP oznámila uvedenie riešenia, ktoré pomôže prevádzkovateľom bezdrôtových a širokopásmových sietí vytvárať nové zdroje príjmov vďaka poskytovaniu cloudových služieb zameraných na správu mobilných zariadení, určených pre stredne veľké firmy.

S riešením HP Cloud Services Enablement for Device Management as a Service (HP CSE for DMaaS) môžu poskytovatelia komunikačných služieb (CSP) pomôcť firmám vyriešiť nákladný a zložitý problém so správou smart telefónov, notebookov a ďalších mobilných zariadení zamestnancov. Keďže sa práca čím ďalej viac presúva mimo kanceláriu, firmy musia podporovať širokú radu mobilných zariadení, sietí, operačných systémov a aplikácií.

HP CSE for DMaaS umožňuje poskytovateľom komunikačných služieb ponúkať svojim firemným zákazníkom efektívne, flexibilné služby na vyžiadanie. Prostredníctvom bezpečného, prispôsobiteľného webového portálu môže IT oddelenie spravovať mobilné zariadenia a počítače v cloude. Bezdrôtovou technológiou možno konfigurovať zariadenia, distribuovať aplikácie, diagnostikovať problémy, vynucovať zásady zabezpečenia a chrániť dáta ich spoľahlivým zálohovaním a obnovením.

Kľúčové výhody riešenia HP CSE for DMaaS pre firmy:

  • obmedzenie nákladov, komplikovanosti a rizika;

  • prístup k najmodernejšej technológii správy mobilných zariadení;

  • nižšia kapitálová investícia;

  • sprístupnenie kľúčových firemných aplikácií pracovníkom v teréne.

„Zamestnanci si dnes už bežne berú svoju prácu na cesty, a preto firmy musia vyvíjať účinnejšie spôsoby, ako týmto zamestnancom a ich zariadeniam zabezpečiť plnú podporu,“ povedala Stacy Crook, senior výskumná analytička spoločnosti IDC. „Telekomunikačné firmy ocenia riešenia, ktoré im umožnia poskytovať firemným zákazníkom finančne efektívne služby správy mobilných zariadení prostredníctvom cloudu a zároveň poskytnú impulz k rozvoju nového, rýchlo rastúceho biznisu.“

„Kvôli rastúcej komplikovanosti a nákladnosti správy mobilných zariadení potrebujú firmy pomoc dôveryhodného poskytovateľa,“ povedal Tim Marsden, riaditeľ úseku komunikačných a mediálnych riešení v spoločnosti HP. „Takým poskytovateľom sa môžu stať prevádzkovatelia komunikačných služieb. Vďaka riešení HP môžu využívať výhody cloudu, efektívne spravovať mobilné zariadenia firiem a vybudovať si nový atraktívny obchodný model.“

HP CSE for DMaaS predstavuje tretí produkt v príslušnom portfóliu HP a nadväzuje na skôr oznámené produkty komunikácia ako služba a infraštruktúra ako služba.

Na riešení HP CSE for DMaaS spolupracujú špičkoví partneri

Základom riešenia HP je HP Aggregation Platform for SaaS, ktorá funguje ako sprostredkovacia vrstva medzi riešením HP Mobile Device Management (HP MDM), prevádzkovými a podpornými systémami poskytovateľa komunikačných služieb a prostredím zákazníka.

Softvérová platforma HP zjednodušuje prevádzku operátorovi aj firemnému zákazníkovi tým, že automatizuje kľúčové procesy na podporu správy mobilných zariadení. Integruje a spravuje služby SaaS tretích strán, definuje a sprístupňuje produktové ponuky zákazníkom prostredníctvom portálu CSP, spravuje funkcie prevádzky, fakturácie a vysporiadania.

Jadro riešenia HP MDM dodáva partnerská spoločnosť Mformation Technologies Inc., líder v danom segmente. Spoločnosť Mformation poskytuje softvér MDM viac ako 40 najväčším svetovým poskytovateľom komunikačných služieb a HP s ňou už spolupracovala na viacerých implementáciách MDM.

„Správa zariadení ako služba je myšlienka, ktorej čas práve nadišiel, a prevádzkovatelia komunikačných služieb sú teda v jedinečnom postavení možných dôveryhodných poskytovateľov pre firmy,“ povedal Rob Dalgety, globálny marketingový riaditeľ spoločnosti Mformation Technologies. „Riešenie HP CSE for DMaaS, úzko integrované so softvérom Mformation, vytvára komplexnú službu správy zariadení, ktorú môžu firmy začať okamžite využívať.“

Aby mohli komunikační operátori poskytovať firmám širokú ponuku funkcií zálohovania a obnovenia, je HP Aggregation Platform for SaaS integrovaná s osvedčenými riešeniami troch ďalších partnerov: švédskej firmy Storegate AB, americkej firmy Soonr Inc. a O3SIS, ktorá je dcérskou jednotkou nemeckej spoločnosti Gemalto. Pre urýchlenie nasadenia nového riešenia operátorom ponúka HP ucelené služby poradenstva a integrácie.

Viac informácií o portfóliu HP Cloud Services Enablement pre komunikačných operátorov a o riešení HP CSE for DMaaS možno nájsť na webe hp.com/go/CSE4CSP.

Neprehliadnite: