Slovenské set-top boxy Juice dostali ochranu digitálnych práv od Verimatrixu

Tlačový servis  /  11. 10. 2010, 00:00

Slovenský výrobca hi-tech zariadení Antik Technology, špecializujúci sa na výrobu techniky pre IPTV, oznámil spoluprácu s firmou Verimatrix. Tá poskytne Antiku ochranu DRM pre obsah prehrávaný na set-top boxoch Juice Pro a Juice Lite pomocou systému VCAS (Video Content Authority System). Tento systém bude chrániť obsah MPEG2 a H.264 kanálov, virtuálnych požičovní (VOD) a nPVR v set-top boxoch predávaných v Európe a Spojených Štátoch.

Set-top box Juice Pro je high-end zariadením s podporou dvoch TV (multi-room), rozlíšením FullHD 1080i a informačným OLED displejom, integrovaným 4+1 switchom, schopný zastúpiť aj funkciu domáceho multimediálneho centra. Odľahčená verzia Juice Lite je hybridný DVB-T/C/S2 IPTV set top box s podporou FullHD. Set-top boxy Juice sa používajú u poskytovateľov v rôznych končinách sveta, a za účelom nasadenia ich testuje aj niekoľko slovenských lokálnych operátorov. V košickej sieti Antik Telecomu používa tieto boxy asi 10-tisíc domácností.

Podľa slov Igora Kollu, generálneho riaditeľa Antiku, bolo nasadenie zabezpečenia od Verimatrixu pre tento účel najlepším riešením. „Pre VCAS sme sa rozhodli, pretože Verimatrix je v telekomunikačnom priemysle veľmi dobre vnímanou značkou a presvedčilo nás aj to, že ide o softvérové riešenie, ktoré išlo do našich zariadení ľahko integrovať. V porovnaní s klasickým zabezpečením založenom na smart kartách je VCAS flexibilnejší a teda aj bezpečnejší, pretože sa dá podľa potreby aktualizovať a lepšie tak bojovať proti pirátským útokom.“

 

Použitie zabezpečenia VCAS od Verimatrixu ochráni obsah sledovaný na set-top boxoch Juice pred nelegálnym nahrávaním a šírením, vďaka čomu tvorcom nebudú unikať tržby z vytvoreného obsahu. Systém do obrazu pridá ľudským okom nepostrehnuteľné zdeformovanie, ktoré umožní pracovníkom z Verimatrixu zistiť sériové číslo a vypátrať majiteľa set-top-boxu, ktorý bol pre neoprávnené nahranie televízneho či filmového obsahu použitý.

Neprehliadnite: