Platnosť beta verzie Office 2010 sa skončí 31. októbra 2010

Tlačový servis  /  07. 10. 2010, 00:00

Spoločnosť Microsoft Slovakia upozorňuje používateľov beta verzie kancelárskeho balíka Office 2010, že jeho platnosť sa skončí 31. októbra 2010. Programy balíka Office 2010 beta prejdú po tomto dátume do režimu Viewer mode, ktorý umožní otvárané súbory prezerať a tlačiť, bez možnosti úprav. Prejsť na plnú verziu Office 2010 bude možné po odinštalovaní beta verzie, pričom sa zachovajú všetky personálne nastavenia.

Platnosť beta verzií kancelárskeho balíka Office 2010 sa skončí 31. októbra 2010. Od tohto dátumu prejdú všetky aplikácie balíka Office 2010 do tzv. režimu Viewer mode, ktorý umožní súbory len prezerať, bez možnosti ich ďalšej editácie a ukladania. Dokumenty bude možné vytlačiť. Pre prechod na plnú verziu Office 2010 je potrebné pôvodnú beta verziu odinštalovať a následne realizovať čistú inštaláciu plnej verzie kancelárskeho balíka. Všetky personálne nastavenia vykonané v beta verzii, budú zachované aj po nainštalovaní plnej verzie Office 2010.

Približne o 2 mesiace začnú exspirovať aj prvé slovenské trial verzie Office 2010. Po uplynutí 60-dňovej trial periódy prejdú všetky aplikácie Office 2010 do režimu Viewer mode, v ktorom sa budú súbory dať iba prezerať, bez možnosti ich ďalšej editácie a ukladania. Dokumenty bude možné, rovnako ako v prípade beta verzie, len vytlačiť. Na plnú verziu Office 2010 môžu užívatelia prejsť po zadaní kódu Product Key (v menu Súbor->Pomoc), ktorý je možné zakúpiť v podobe tzv. Karty s kódom Product key, alebo verzie Office2010 obsahujúcej DVD médium. Trial verziu nie je v tomto prípade nutné odinštalovať. Keďže ide len o zmenu licenčného vzťahu, budú zachované všetky nastavenia vykonané v trial verzii.

Microsoft uvoľnil beta verziu na testovanie 18. novembra 2009 vo verzii Professional Plus. Súčasťou balíka boli programy Word, OneNote, InfoPath, PowerPoint, Access, SharePoint Workspace, Outlook, Publisher, Communicator a Excel. Beta verziu si stiahlo viac ako 10 miliónov používateľov.

Finálna verzia kancelárskeho balíka Office 2010 obsahuje zmeny, ktoré boli zapracované aj vďaka spätnej väzbe beta testerov. Na Slovensku už získala ocenenie TIP redakcie PC Revue - technologicky najvyspelejšie riešenie. Od 21. septembra je Microsoft Office 2010 vo verziách pre študentov a domácnosti, pre podnikateľov a Professional dostupný v predaji v sieťach NAY, Datart, Shark, Euronics TPD a v e-shopoch Shark.sk, Interstore.sk, Pravda.sk, Mobilmania.sk a Živé.sk. Pre podnikateľov s potrebou väčšieho množstva licencií sú k dispozícii balíky Office Standard 2010 a Office Professional Plus 2010 prostredníctvom multilicenčných programov.

Neprehliadnite: