ST inštalujú 800ks nových verejných telefónnych automatov po celom Slovensku

Tlačový servis  /  05. 06. 2003, 00:00

ST práve v týchto dňoch inštalujú 800 kusov nových verejných telefónnych automatov (ďalej len VTA) po celom Slovensku. Ide o automaty značky Trilogy, ktoré budú v modrej korporátnej farbe a nájdete ich na známych a dostupných mestách i na vidieku.

ST v týchto dňoch inštalujú 800ks nových verejných telefónnych automatov po celom Slovensku

Slovenské telekomunikácie, a.s., práve v týchto dňoch inštalujú 800 kusov nových verejných telefónnych automatov (ďalej len VTA) po celom Slovensku. Ide o automaty značky Trilogy, ktoré budú v modrej korporátnej farbe a nájdete ich na známych a dostupných mestách i na vidieku.

Slovenské telekomunikácie, a.s., verejnosť vníma aj prostredníctvom služby verejných telefónnych automatov (VTA). Táto služba je k dispozícii zákazníkom 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Meniace sa podmienky na telekomunikačnom trhu majú veľký vplyv aj na rozvoj tejto služby. Pod vplyvom rozšírenia mobilnej komunikácie záujem o používanie VTA na Slovensku rovnako ako v zahraničí klesá. Nemožno však povedať, že sa tak deje celoplošne. Na miestach s vysokou koncentráciou osôb sú telefónne automaty stále používané a prinášajú zisk. Toto je impulz, ktorý vedie výrobcov telefónnych automatov k ich neustálej inovácii a operátorov k ich obmenám. VTA sa tak stávajú imidžovou záležitosťou každého operátora.

Slovenské telekomunikácie, a.s. v snahe poskytnúť svojim zákazníkom čo najlepšie služby práve v týchto dňoch inštalujú po celom Slovensku prvých 800 kusov nových mincových VTA TRILOGY od firmy IPM (viď ilustračný obrázok). Automat umožní bezplatný a nepretržitý prístup k službe tiesňového volania a za úhradu všetky typy hovorov bez obmedzenia. V budúcnosti na ňom môže byť sprístupnená služba odosielania SMS a iné dodatkové služby, napríklad rolovanie reklamných textov na displeji, či prenájom čísiel skrátenej voľby. Perspektívne ho bude možné malou úpravou zmeniť na kombinovaný, t.j. akceptujúci platbu mincami, čipovými kartami, aj oboje. Ďalšou výhodou nového automatu oproti doteraz používaným zariadeniam je, že zákazníkovi vráti nepretelefované mince. Nerozmieňa ich, ale zúčtuje si tie vhodené mince, ktoré majú najmenší objem pri požadovanej cene za hovor, čím si šetrí objem pokladničky pre čo najväčší počet hovorov.

Veríme, že sprevádzkovanie týchto nových moderných automatov prispeje k naplneniu nášho spoločného cieľa - rastu spokojnosti našich zákazníkov.

PERCENTUÁLNE ROZDELENIE NOVÝCH VTA PODĽA LOKALÍT NA SLOVENSKU:

Bratislava:
Mesto 75%
BA - priľahlé obce a mestečká = 25%

Západoslovenský kraj:
Mestá - centrum 38%
Mestá – mimo centra 30%
Obce - vidiek 32%

Stredoslovenský kraj:
Mestá - centrum 25%
Mestá - mimo centra 20%
Obce – vidiek 25%
Rekreačné a turistické oblasti 15%
Inštitúcie a školy 10%
Iné 5%

Východoslovenský kraj:
Mestá – centrum 75%
Mestá - mimo centra 15%
Iné 10%

Neprehliadnite: