IPESOFT REMS víťazom súťaže IT projekt roka 2010.

Tlačový servis  /  04. 10. 2010, 00:00

Spoločnosť IPESOFT zaznamenala významný úspech, keď získala prestížne ocenenie IT projekt roka 2010. Víťazným projektom tohto už 10. ročníka súťaže sa stalo riešenie IPESOFT REMS, ktoré vytvorila spoločnosť IPESOFT v rámci Projektu energetického dispečingu pre Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia.

Riešenie umožňuje  detailné plánovanie a riadenie predtým ťažko predikovateľnej spotreby energií, čoho dôsledkom je významné zníženie nákladov súvisiacich s ich spotrebou v rámci elektrickej trakcie. Komisia, zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných IT organizácií, zároveň ocenila, že v rámci Európy ide svojím rozsahom, komplexnosťou a parametrami o unikátny systém.

 

Súťaž IT projekt roka, ktorú vyhlasuje neformálne združenie slovenských žurnalistov a členov profesijných združení v oblasti informačných technológií a telekomunikácií, každoročne oceňuje špeciálne aplikácie, projekty, technologické riešenia, ktoré sú vo svojej oblasti prelomové. Najdôležitejším spomedzi hodnotiacich kritérií je prínos pre cieľovú skupinu, medzi ostatné kritériá patrí využívanosť služby, originálnosť riešenia a referencie projektu.

Základnou funkcionalitou oceneného riešenia IPESOFT REMS je detailné sledovanie spotreby energií v rámci elektrickej trakcie železničnej spoločnosti, ktoré zároveň prostredníctvom nadstavbových funkcií systému projektu umožňuje Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia presnejšie predikovať, riadiť a zavádzať štandardy spotreby energií súvisiacich s prepravou. Toto následne umožňuje riadený a efektívny nákup energií na liberalizovanom trhu s elektrinou.

Riešenie IPESOFT REMS v súčasnosti zabezpečuje meranie spotreby na elektrickej trakcii, do konca roku bude tento systém rozšírený aj o meranie spotreby dieselových lokomotív.

Podobné riešenie zatiaľ nepoužíva žiadna iná spoločnosť v Európe. Takéto komplexné riešenie mohlo vzniknúť vďaka aplikácii poznatkov získaných z množstva projektov, ktoré spoločnosť IPESOFT realizovala pre energetiku, priemysel a obchodovanie na liberalizovaných trhoch s energiami a s ktorými má dlhoročné skúsenosti.

Neprehliadnite: