Ako ďalej eGovernment?

Tlačový servis  /  04. 10. 2010, 00:00

IT Asociácia Slovenska ako významný reprezentant IT sektora na Slovensku víta úprimné snahy Vlády SR o transparentnosť a zefektívnenie budovania eGovernmentu. Aj keď je zrejmé, že primárnu zodpovednosť za eGovernment má Vláda SR, IT sektor zamestnávajúci na Slovensku desiatky tisíc zamestnancov v oblasti informačných technológii má záujem spolupracovať a niesť spoluzodpovednosť za dosiahnutie prínosov.

 

ITAS v predvečer výročnej konferencie IKT komunity IT Summit 2010 prichádza s dokumentom „eGovernment v SR – pohľad IT Asociácie Slovenska“. Návrhy v ňom obsiahnuté vychádzajú z globálnych aj lokálnych skúseností, poskytujú východiská a odporúčania na zlepšenie stavu eGovernment-u v SR.

 

„Plne podporujeme ciele súčasnej vlády v oblasti transparentnosti, zníženie administratívnej záťaže občanov a podnikateľov, zefektívnenie fungovania verejnej správy. Bez elektronizácie a automatizácie sú nedosiahnuteľné. Veríme, že sa premietnu do konkrétnych iniciatív eGovernment-u,“ hovorí Juraj Sabaka, prezident IT Asociácie Slovenska. „Za najväčšie výzvy pre zlepšenie považujeme naviazanie implementácie informačných technológií na zmeny procesov, nastavenie funkčného systému riadenia eGovernmentu a prijatie účinných systémových opatrení pre zabezpečenie transparentnosti. Pred Vládou SR stoja v najbližšej dobe kľúčové rozhodnutia o tom, ktorým smerom sa v oblasti eGovernment-u vydá. Cieľom tohto dokumentu bola sumarizácia postojov ITAS a návrh riešení ,“ dodáva Juraj Sabaka.

 

ITAS je pripravený byť partnerom Vlády SR v jej snahe o budovanie znalostnej ekonomiky a verí, že iná cesta ako spoločné kroky verejného, súkromného a mimo-vládneho sektora pre túto oblasť neexistuje.

 

IT asociácia Slovenska (ITAS) je profesijným združením najvýznamnejších domácich a zahraničných spoločností pôsobiacich v oblasti informačných a komunikačných technológií. Poslaním IT asociácie Slovenska je presadzovať informatizáciu ako predpoklad budovania znalostnej spoločnosti.

Neprehliadnite: