HP inovácie, ktoré transformujú funkcie tlače do riešení digitálneho obsahu

Tlačový servis  /  29. 09. 2010, 00:00

Spoločnosť HP predstavila viaceré inovácie vo svojom portfóliu tlače, vrátane technologických noviniek. Tie významne zlepšujú spôsob, akým zákazníci pracujú s digitálnym obsahom, zákazníkom umožňujú získať k nemu prístup, deliť sa s ním, tlačiť a doslova ho riadiť kedykoľvek a kdekoľvek na celom svete.

Nové riešenia sú navrhnuté tak, aby umožnili všetkým zákazníkom, od zákazníkov z malých a stredných podnikov, až po podnikateľské organizácie, lepšie riadiť a pristupovať k digitálnemu obsahu. Jediným dotykom tak môžu preniesť informácie z papierovej podoby do digitálnej a rýchlo uvoľniť obsahové úložiská v podniku.

Hlavnými charakteristikami týchto noviniek sú:

Prelomová nová kategória tlačiarní ovládaných cez web a s možnosťou práce cez cloud. Kategória zahŕňa modely HP Photosmart, Officejet, LaserJet and Designjet v cene od 99 € pri spotrebiteľských modeloch a 149 € za produkty určené pre kancelárie(1)

Možnosť tlačiť milióny stránok tým, že používateľom dáva príležitosť tlačiť fotografie, dokumenty a ďalšie dáta z mobilných zariadení

Prelomová technológia s firmware HP FutureSmart Firmware a platformou HP Open Extensibility Platform, ktorá umožňuje zákazníkom z malých a stredných podnikov, aj veľkých korporátnych subjektov, súčasné i budúce riešenia tretích strán a workflow na hardvéri, ktorý bol vyrobený v roku 2005.(2)

Ponuka pre digitálne prepojeného spotrebiteľa

Spoločnosť HP predstavila nové multifunkčné zariadenia, ktoré umožňujú spracovanie digitálneho obsahu a prístup k tlači zákazníkom s pripojením na internet. Okrem toho spoločnosť zjednodušila tlač z mobilných zariadení HP Photosmart v cene od 99 € a priamej tlače zo zariadení iPad, iPod, Touch a iPhone spoločnosti Apple so systémom iOS 4.2.(4)

  • Nové tlačové aplikácie,(5) ktoré budú k dispozícii tento rok na jeseň pri všetkých multifunkčných tlačiarňach eAll-in-One radu Photosmart zahŕňajú Francúzsko 24 a Reuters, ponúkajú aktuálne medzinárodné spravodajstvo, Bing Maps s ponukou máp a navigácie a Facebook umožňujúci tlač fotografií z profilov sociálnej siete Facebook.

Viac informácií o portfóliu HP Photosmart e-All-in-One nájdete na stránke www.hp.com/go/innovationsummit. Tlačiarne HP ďalej dopĺňa HP Total Care, niekoľkonásobne ocenený servis, riešenie a podpora, ktoré sú ponúkané počas záručnej doby, aj po nej.

Ďalšie informácie o ponuke tlačiarní HP Photosmart spoločnosti HP s možnosťami funkcie ePrint nájdete v súvisiacej tlačovej správe.

Malým a stredným podnikom umožňuje podnikať kedykoľvek a kdekoľvek

Nové portfólio HP tlačiarní s pripojením na internet je určené pre zákazníkov zo segmentu malých a stredných firiem. Uľahčuje prístup k tlačovým aplikáciám HP,(5) zdieľanie informácií a využitie funkcie ePrint,(3) bez ohľadu na to, kde podnikanie prebieha.

Séria HP Officejet Pro 8500A e-All-in-One umožňuje malým podnikom urobiť najlepší možný dojem pomocou farebných tlačových, marketingových a obchodných materiálov profesionálnej kvality. A to všetko pri nákladoch na stránku a energiu o 50 percent nižších, ako je tomu pri farebných laserových tlačiarňach.(6) K dispozícii bude v cenovej hladine okolo 299 €.(1)

Zariadenia HP Officejet 7500A Wide Format e-All-in-One produkujú farebné dokumenty profesionálnej kvality pri najnižších nákladoch na stránku v porovnaní s multifunkčnými široko formátovými atramentovými zariadeniami. Využitie nájdu pri rôznych typoch a rozmeroch papiera až do formátu A3+.(7) Zariadenie disponuje integrovanými klasickými aj bezdrôtovými sieťovými funkciami. Tie sú určené k zdieľaniu s niekoľkými PC.(3) Zároveň je vybavené farebnou dotykovou obrazovkou s uhlopriečkou 6 cm. K dispozícii bude v cenovej hladine okolo 299 €.(1)

Séria tlačiarní HP Officejet 6500A e-All-in-One s klasickými i bezdrôtovými sieťovými funkciami(8,9) umožňuje používateľom vytvárať farebné dokumenty v profesionálnej kvalite a pri najnižších nákladoch vo svojej triede,(10) ďalej faxovať, kopírovať a skenovať. Tlačiareň spotrebuje o 40 percent menej energie ako porovnateľné laserové tlačiarne(11) a je vybavená farebnou dotykovou obrazovkou s uhlopriečkou 6 cm. K dispozícii bude v cene od 149 €.

Nové tlačové aplikácie(5), ktoré budú k dispozícii túto jeseň pri všetkých tlačiarňach HP eAll-in-One Officejet, zahŕňajú: Google Docs pre ľahké skenovanie dokumentov na web a neskoršiu tlač, Box.net na skenovanie, zdieľanie, riadenie a prístup k obchodnému obsahu online, Reuters pre zaistenie aktuálneho spravodajstva a Biztree pre okamžitý prístup k formulárom, ako sú napríklad faktúry, zmluvy, potvrdenia a kontrolné zoznamy.

Okrem toho spoločnosť HP predstavila rozšírené portfólio tlačiarní s technológiou HP ePrint, ktoré by mala byť k dispozícii v zime a rovnako aj kompaktný skener.

Skener s podávaním papiera HP Scanjet Pro 3000 skenuje na jediný dotyk vďaka mimoriadnemu kompaktnému stolnému riešeniu s podávaním papiera. Dodáva sa s ultrazvukovým detektorom zdvojeného podávania. Spoľahlivo dokáže skenovať laminované karty do dokumentov v rozmeroch „legal“. Pomocou automatického podávača s kapacitou 50 strán dokáže skenovať obojstranné dokumenty až do rýchlosti 20 strán za minútu. Očakáva sa, že k dispozícii bude v novembri za cenu 449 €.(1)

Spojenie HP so spoločnosťou Canon aj naďalej prináša globálne výsledky. HP UPD (Postscript) podporuje v súčasnej dobe farebné tlačiarne imageRUNNER ADVANCE a túto jeseň bude podporovať aj najnovšie monochromatické multifunkčné produkty. HP Jetadmin a HP Remote Monitoring podporuje tiež najnovšie produkty Canon (monochromatické multifunkčné zariadenie imageRUNNER ADVANCED zo série 6000 a 8000). Spoločnosť HP naďalej investuje do technológií a riešení, ktoré umožňujú rovnaké používateľské skúsenosti so všetkými zariadeniami HP a Canon.

Webové riešenia pre spoluprácu určenú pre profesionálnych dizajnérov, ktoré menia pravidlá hry

Spoločnosť HP po prvý krát rozšírila svoju platformu ePrint na trh s grafikou. Definuje tak prácu profesionálov v odbore dizajnu s veľkoformátovou tlačou. Nové riešenia pomáhajú dizajnérskym tímom navzájom spolupracovať v rámci viacerých lokalít, zjednodušiť procesy a znížiť náklady.

Multifunkčná tlačiareň HP Designjet T2300 eMultifunction Printer (eMFP) je prvým veľkoformátovým systémom s webovými funkciami v odbore ponúkajúcom možnosť skenovania, tlače a kopírovania. Vďaka tomu môžu profesionálni dizajnéri ľahko skenovať dokumenty a načítať ich na web, či tlačiť výkresy kedykoľvek to potrebujú.(12)

HP ePrint & Share je tlačové riešenie na báze webu, ktoré je k dispozícii prostredníctvom HP ePrintCenter. Profesionálnym dizajnérom umožňuje automaticky vytvárať, tlačiť, zdieľať a riadiť projektové súbory online pomocou stolových alebo mobilných zariadení.(13)

Tlačiareň HP Designjet T7100 je vysokovýkonný monochromatický a farebný tlačový systém s prelomovými celkovými nákladmi vlastníctva v porovnaní s konkurenčnými technológiami.(14)

Fototlačiareň HP Designjet Z6200 je najrýchlejšia veľkoformátová fototlačiareň profesionálnej kvality na svete.(15) Ponúka tlač vo fotografickej kvalite s rozlíšením 2400 bodov a flexibilitu pre aplikácie určené do interiéru – od čiarových výkresov až po fotografický výstup vhodný pre informačné značenie. Atramenty HP Vivid Photo Inks, ktoré sa používajú vo fototlačiarni HP Designjet Z6200 Photo Printer, ponúkajú lepšiu odolnosť voči poškrabaniu, vyššie úrovne a jednotnosť lesku a širšiu paletu farieb s tmavšou čiernou ako predchádzajúce atramenty HP.


 

Lákavé nové zmluvné ponuky pre reťazec

Spoločnosť HP predstavuje nové služby partnerom v rámci jednotlivých reťazcov. Tí majú prostredníctvom zmluvných ponúk, ktoré pokrývajú poskytovanie tlače a spotrebných materiálov, zaistené nové formy príjmov, napríklad:

 

HP QuickPage(16) – ponuka „all inclusive“, ktorá umožňuje partnerom v reťazcoch zaisťovať zákazníkom zo segmentu SMB predvídateľné náklady na tlač a minimálne nároky na správu. Zákazníci si zvolia tlačiarne alebo multifunkčné zariadenia podľa svojich obchodných potrieb, zvolia si mesačné pásmo počtu stránok a predpokladaný pomer využitia na farebnú/monochromatickú tlač. Do nasledujúceho dňa dostanú ponuku mesačnej ceny, ktorá pokrýva inštaláciu a servis s opravou prostredníctvom služieb HP Care Pack a zodpovedajúci objem originálnych spotrebných materiálov HP. Ponuka QuickPage je aktuálne poskytovaná pri 17 rôznych konfiguráciách tlačiarní alebo MFP a môže byť uhradená dopredu odhadovanými splátkami v rámci troj, štvor alebo päťročného časového plánu. Platforma HP InCommand – webová platforma, prostredníctvom ktorej môžu partneri v reťazci svojim zákazníkom zo segmentu SMB okamžite poskytnúť, doručiť, riadiť a monitorovať celé spektrum zmluvných riešení (vrátane HP QuickPage). A to bez akýchkoľvek predbežných požiadaviek na investícií do hardvéru alebo infraštruktúry. Zákazníci môžu túto platformu používať na sledovanie spotreby a objednávania spotrebných materiálov.

Neprehliadnite: