Glory Logic freeware aj pre komerčné použitie

Július Pastierik  /  11. 10. 2010, 00:00

Dobrého freeware v operačnom systéme Windows nie je nikdy dosť, hlavne, ak je ho možné používať zadarmo aj pre komerčné použite. Preto je potešiteľné, že vám môžeme predstaviť dvojicu „Glory Logic“ programov, ktoré do tejto kategórie patria.

Image Tuner

Program Image Tuner je určený pre zmenu veľkosti, konvertovanie, premenovanie a vkladanie vodoznakov do obrázkov. Na vstupe podporuje program desiatky najrôznejších obrázkových formátov (TIFF, JPEG, BMP, GIF, ICO...) vrátane viac ako 100 rôznych RAW formátov.



Pre zmenu veľkosti program ponúka množinu preddefinovaných rozmerov (od 240x320 po 1280x1024, pričom vzorové rozmery sú označené – iPod, Facebook a pod.) vrátane možnosti zadania vlastného rozmeru. Pre vlastnú zmenu si môžete vybrať z viacerých prevodných filtrov (Liner, Triangle, Hermite,...), ako štandardný je prednastavený filter Lanczos3.



V prípade konverzie môžete obrázky ukladať do formátov JPG, PNG, BMP, TIF, GIF, samozrejme, s možnosťou nastavenia rôznych parametrov podľa príslušných formátov. Pri premenovávaní obrázkov program umožňuje iba jednoduché zadanie názvu, pričom, pokiaľ spracovávate viacej obrázkov, ich následne automaticky čísluje. Ako posledná možnosť je vloženie iného obrázku ako vodoznaku pričom môžete nastaviť jeho umiestnenie či priehľadnosť.



Všetky možnosti, ktoré program ponúka, môžete (ale nemusíte) použiť naraz, takže na jeden krok si dokážete obrázok prispôsobiť svojim potrebám. Hoci je program jazykovo lokalizovaný iba do angličtiny, vzhľadom na jednoduché ovládanie nebude práca s ním robiť problémy ani začiatočníkom. Na záver ešte upozorňujeme, že pri ukladaní výstupných obrázkov program netestuje, či obrázok už existuje, ale ho nenávratne prepíše.

Domovská stránka programu Image Tuner: www.glorylogic.com/imagetuner.html

True Burner

Program True Burner je určený pre vypaľovanie a kopírovanie CD, DVD a Blu-ray diskov. Program je jazykovo lokalizovaný o.i. aj do češtiny (jazyk sa nastavuje pri inštalácii), takže jeho obsluha je v tomto smere naozaj jednoduchá.



Pracovné rozhranie programu je v ľavej časti rozdelené do troch častí (CD, DVD a Blu-ray), pričom sa, podľa výberu, následne zobrazujú v jeho pravej časti príslušné možnosti.



V oblasti práce s CD je to vytvorenie dátového, bootovacieho, MP3 alebo hudobného CD disku; práca s obrazmi disku (vytvorenie a vypálenie); vymazanie CD-RW diskov či kopírovanie CD média.



V oblasti práce s DVD je to vytvorenie dátového, bootovacieho, MP3 alebo video DVD disku a, samozrejme, ako pri CD ak práca s obrazmi disku, vymazanie DVD-RW/+RW diskov či kopírovanie.



V oblasti práce s Blue-ray je to vytvorenie dátového a MP3 Blue-ray disku, práca s obrazmi disku a mazanie BD-RE diskov.



V oblasti vlastného vypaľovania program podporuje všetky bežné hardwarové pripojenia (IDE/SCSI/USB/1394/SATA), podporuje UDF/ISO9660/Joliet Bridged súborové systémy atď.

TIP: Domovská stránka programu True Burner
 

Neprehliadnite: