Sharp kúpil Recurrent Energy, amerického developera distribuovaných solárnych projektov

Tlačový servis  /  24. 09. 2010, 00:00

Spoločnosť Sharp a Recurrent Energy LLC, americký developer distribuovaných solárnych projektov, podpísali 21. septembra zmluvu, na základe ktorej Sharp kúpil Recurrent Energy a urobil z nej svoju dcérsku spoločnosť. Akvizícia bude podľa plánu uzatvorená ku koncu roku 2010, po získaní všetkých potrebných schválení od úradov.

Dopyt na americkom fotovoltickom trhu by mal veľmi výrazne vzrásť v dôsledku zvýšenia počtu projektov solárnych elektrární. V tejto oblasti je veľmi dôležitá rola solárnych developerov. Recurrent Energy je nezávislý producent solárnej energie a vedúci developer distribuovaných solárnych projektov v Spojených štátoch, ktorý buduje a následne predáva solárne elektrárne. Recurrent Energy vlastní projekty solárnych elektrární na území Spojených štátov a Kanady s celkovou kapacitou približne 2 gigawatty a vyvíja svoju činnosť aj v iných častiach sveta, vrátane Európy.

Pre ďalší rozvoj obchodných aktivít v oblasti fotovoltiky je pre Sharp veľmi dôležité pôsobiť na trhu aj ako developer. S know-how spoločnosti Recurrent Energy má Sharp v úmysle stať sa spoločnosťou ponúkajúcou komplexné riešenia na poli fotovoltiky, zahŕňajúce všetko od vývoja a výroby solárnych článkov a modulov až po budovanie a predaj celých solárnych elektrární.

Neprehliadnite: