Fotorámik má už HD video aj tlačiareň

Tlačový servis  /  23. 09. 2010, 00:00

Klasické fotky zavesené na stene vychádzajú z módy, trendom sa stali štýlové digitálne fotorámiky.

Tie najnovšie od Sony majú tradične luxusný dizajn, detailný displej, užitočné funkcie a veľkú pamäť. Prinášajú však aj niekoľko svetových noviniek: prehrávanie HD videa aj so stereo zvukom, unikátny koncept prenosného fotoalbumu, bezplatnú gravírovaciu službu či rovno zabudovanú tlačiareň. Medzi nimi sa nachádza aj špeciálny model vyzdobený originálnymi Swarovski kryštálmi.

 

Elegantné rámiky zvládnu všetko

Vďaka luxusnému dizajnu a možnosti výberu uhlopriečky displeja – od 7 palcov (18 cm) až po nadštandardných 10 palcov (26 cm) – si môžete vybrať ten správny rámik pre vašu kuchyňu, obývačku, spálňu či na váš pracovný stôl. Stačí zasunúť pamäťovú kartu z digitálneho fotoaparátu alebo pripojiť rámik k PC, za pár sekúnd preniesť súbory do zabudovanej pamäte a môžete si vychutnávať „naj“ zážitky. Fotografické rámiky Sony majú zabudovanú extra veľkú pamäť 2GB s kapacitou až 4 tisíc snímok.

 

Vo všetkých modeloch fotorámikov Sony je zabudovaný rýchly obrazový procesor BIONZ, ktorý v pohode zvládne aj veľké súbory a zobrazí v okamihu snímky aj v tom v najvyššom rozlíšení, s čím majú bežné digitálne fotorámiky často problémy. Procesor BIONZ je tiež základom pre funkciu Auto Touch-Up, ktorá dokáže snímky všestranne upraviť. Efekt červených očí, rozostrenie, pokožka posiata škvrnami a iné chyby okamžite odstráni bez potreby použitia počítača. Rámiky Sony S-Frame sú vybavené snímačom pre automatickú orientáciu snímok. Vďaka nemu sa snímky inteligentne otočia tak, že vždy budú zobrazené v správnej polohe, nech už je rámik postavený na výšku alebo na šírku.

Luxusný a ekologický

Luxusný model VR100 je vyzbrojený displejom s veľkou uhlopriečkou 26 cm (10,2”), na ktorom je možné prehrávať veľký a jasný obraz vašich fotografií a video záznamov s vysokým rozlíšením a sýtymi farbami. Vlajková loď tohtoročných fotorámikov využíva technológiu TruBlack, ktorá zabezpečuje dokonalý obraz s vysokým kontrastom a prakticky bez akýchkoľvek odrazov. Charakteristický je tiež extra širokým zorným uhlom (160° x 160° stupňov), vďaka čomu je obraz vždy dokonale zreteľný z každej pozície. Model VR100 radu S-Frame je prvým fotorámikom spoločnosti Sony, ktorý dokážu prehrávať súbory HD video spolu s výkonným stereo zvukom. Ekologicky zmýšľajúcich ľudí poteší časovač režimu úspory energie keď rámik nepoužívate a diaľkové ovládanie ocenia zas tí pohodlnejší. Na Slovensku ho kúpite za 200 €.

Fotorámik na cesty

Neukrývajte si všetky vaše špeciálne momenty len pre seba. S novým modelom S-Frame D830L sa o ne môžete podeliť so všetkými. Fotorámik S-Frame Album sa pýši unikátnym konceptom pre zdieľanie fotografií, vďaka čomu ho tiež môžete používať ako prenosný elektronický fotoalbum, ktorý je ideálny na prezentáciu fotografií a prehrávanie video záznamov v štandardnom rozlíšení s hudobným sprievodom. Aby sa mu pri prenášaní nič nestalo, dostanete ho s elegantným koženým puzdrom. Jeho cena je 160 €.

 

Fotorámik pre dámy

Ak si potrpíte na dizajn a štýlové doplnky, určite vás poteší elegantný fotorámik DPF-D720. Ide o špeciálnu edíciu fotorámika, ktorý má do rámu osadené kryštály SWAROVSKI ELEMENTS. Tie mu dodávajú výrazný punc jedinečnosti. Fotorámik má takmer 18cm detailnú LCD obrazovku, pamäť pre 4000 obrázkov a schopnosť prehrávať mp3 a video súbory.

 

Fotorámik a tlačiareň v jednom

Nový model DPP-F800 je funkciami nabitý fotografický rámik, ktorý zároveň umožňuje tlačiť nádherné a trvácne fotografie vašich obľúbených momentov – a to bez potreby pripojenia k PC. Integrovaná farebná tlačiareň, ktorá je nenápadne ukrytá za nastaviteľným displejom s uhlopriečkou 20 cm (8”), umožňuje tlač nádherných lesklých fotografií za čas len niečo málo cez minútu. Stojí 200 €.

 

Široká paleta funkcií a bezplatné gravírovanie

K dispozícii je obrovské množstvo nových režimov prezentácie snímok, hodín, kalendára, albumu a kreatívne režimy pre zobrazovanie vašich snímok. Ak hľadáte originálny darček pre priateľov, rodinu alebo blízkych, Sony má pre vás tip: na fotorámik zakúpený online môžete pridať meno alebo krátku textovú informáciu, ktorá bude vyrytá na rámiku.

 

Technické špecifikácie:

 

 

 

 

 

Model

DPF-VR100

DPF-D830L Album

DPP-F800 ‘Kombi’ fototlačiareň

Rozmer LCD displeja

26 cm (10,2”)

20 cm (8,0”)

20 cm (8,0”)

Rozlíšenie

WSVGA 1024 x 600

SVGA 800 x 600

WVGA 800 x 480

Pomer strán obrazu

16:10

4:3

16:10

TruBlack/

Široký zorný uhol

ÁNO

-

-

Senzor automatického otáčania

ÁNO

ÁNO

ÁNO

Interná pamäť

2 GB

2 GB

256 MB

Úložný priestor /

zábery*

4000

4000

500

Kompatibilita s pamäťovými kartami

MS/MS Duo/

SD/xD/MMC/CF

MS/MS Duo/SD/MMC

MS/MS Duo/

SD/xD/MMC

Podpora video formátu

Motion JPEG,

MPEG-1, MPEG-4,

AVCHD*

**Maximálna veľkosť video súboru formátu AVCHD je 2 GB. Video súbor formátu AVCHD rozdelený na dva 2 GB súbory nie je možné prehrávať kontinuálne.

Motion JPEG

-

Podpora audio formátu

MP3, AAC, WAV

MP3

-

 

Neprehliadnite: