Telegramy uz aj cez email!

Tlačový servis  /  03. 06. 2003, 00:00

Od 1. júna 2003 umožnia Slovenské telekomunikácie, a.s., podávanie telegramov aj prostredníctvom elektronickej pošty. Služba je určená zákazníkom, ktorí podávajú jednorazovo väčšie množstvá telegramov na emailovej adrese: telegramy@st.sk.

Od 1. júna 2003 dochádza k zmenám vo Všeobecných obchodných podmienkach Slovenských telekomunikácií, a.s. Ruší sa druh telegramu - restantný telegram, nakoľko miestom uloženia takéhoto telegramu boli predajné miesta Slovenských telekomunikácií, a.s., Infotely, ktoré už túto činnosť vykonávať nebudú. Telegramy doručované na ozdobných telegramových blanketách budú doručované poštou ako listová zásielka I.triedy.

Mení sa tarifa telegrafnej služby. Cena za jedno slovo (bez DPH) pri všetkých druhoch vnútroštátnych telegramov sa mení z 2,40 Sk na 3,90 Sk, cena za jedno slovo pri listových telegramoch z 1,20 Sk na 2,00 Sk. Cena za sprostredkovné pri podaní telegramu telefonicky, ďalekopisom alebo faxom sa upravuje z 5 Sk na 35 Sk. Cena príplatku za doručenie telegramu na ozdobnej telegramovej blankete sa zvýši zo 6 Sk na 30 Sk a cena na potvrdenia o dodaní telegramu z 19,50 Sk na 39,20 Sk. Zákazníci si môžu vybrať z 21 druhov ozdobných telegramových blankiet, ktoré budú k dispozícii aj na webe spoločnosti www.telecom.sk. Všetky zmeny cien súvisia s vyrovnávaním nákladov a výnosov v telegrafnej službe.

Zákazníci môžu telefonicky podať telegram v čase od 6. hodiny do 21. hodiny počas celého týždňa v pondelok až nedeľu na novom skrátenom čísle 12 127.

Aj keď využívanie telegrafnej služby z roka na rok klesá vďaka využívaniu nových technológií (napr. internet, e-mail, mobilné telefóny, rýchla pošta), minulý rok bolo podaných vyše 262 000 telegramov. Dodanie telegramu telefonicky, faxom alebo doručovateľom je rýchlejšie ako doručenie poštou formou listovej zásielky. Telegrafnú službu v súčasnosti využívajú najmä nebytoví zákazníci (až 85 %), ktorí formou telegramu upovedomujú adresátov napr. o personálnom pohovore, nástupe do práce, na liečebný pobyt a pod..

Neprehliadnite: