Google spustil web pre Google TV

Tomáš Štark  /  05. 10. 2010, 15:36

Google TV so sebou pravdepodobne prinesie veľmi veľa inovácií a prekvapení. Napriek tomu, že sa technologicky nejedná o horúcu novinku, média predpokladajú, že Google dá tejto technológii a zábave nový rozmer.

Spustená stránka predstavuje vlastnosti a schopnosti tejto nádejnej platformy. Na stránke sa nachádzajú aj prepojenia smerujúce k dvom sériám produktov, ktoré majú zatiaľ s Google TV fungovať najlepšie. Ide o špeciálnu sériu televízorov Sony a Logitech Revue.

Na stránke sa takisto nachádzajú aj informácie pre vývojárov. Tie hovoria o tom, že už v roku 2011 budú môcť vyvíjať aplikácie pre túto platformu. Rozmanité možnosti vývojárov však záležia od API, ktoré Google spolu s produktom vydá.

Náhľad stránky Google TV

Cieľom Google TV je priniesť celý internet do televízneho prijímača používateľov. Vďaka integrácii vyhľadávača Google sa tak otvárajú neobmedzené možnosti, ovládané z pohodlia sedačky bez nutnosti zapínať klasický počítač. Zistenie informácií o práve prehrávanom filme by už nemal byť žiadny problém a k informáciám by sme sa mali vďaka Google TV dostať veľmi rýchlo.

Okrem interaktívneho sledovanie televízie, či vyhľadávania bude k dispozícii aj tzv. Android Marketplace. To všetko v „krabičke“ pripojenej k TV, ktorá zahŕňa technológie ako W-iFi, HDMI, IR a v neposlednom rade výkonný procesor.

V súvislosti so spustením stránky bol spustený aj blog, kde by sme sa mali dozvedať tie najhorúcejšie novinky z oblasti vývoja tejto novej platformy.

Zdroj: Neowin.net

Neprehliadnite: