Facebook rozširuje možnosti zdieľania fotografií

Tomáš Štark  /  04. 10. 2010, 12:54

V piatok Facebook ohlásil aktualizáciu rozhrania týkajúcu sa fotografií. Úprava zasahuje hneď do troch častí a pridáva možnosť nahrávania fotografií vo vyššej kvalite, nový spôsob zobrazovania fotiek a tiež nové rozhranie ich nahrávania.

Facebooku stále chýbala možnosť ukladať naň fotky vo vysokom rozlíšení. Preto používatelia boli nútení zdieľať fotky s hranicou 720 pixelov. Svitá však na lepšie časy a tak prostredníctvom najväčšej sociálnej siete sveta budú používatelia môcť zdieľať fotografie o veľkosti až 2048 pixelov. To sa približne rovná výstupu 3 megapixelového fotoaparátu.

Porovnanie zobrazovania fotografií na Facebooku predtým a dnes

Pre lepšiu predstavu ako to celé funguje si môžete pozrieť album National Geographic. Na prvý pohľad ostáva všetko rovnaké. Všimnite si však možnosť “Download in high resolution” v ponuke umiestnenej vpravo od popisu snímku.

Fotografie vo vysokej kvalite na Facebooku

Toto riešenie však nie je až také komfortné ako by sa od Facebooku mohlo očakávať. Preto sa chystá vydať vylepšený prehliadač fotiek, takže pre zobrazenie snímky vo vysokom rozlíšení nebude nutné opúšťať stránku. Hovorí sa tiež o tom, že kód pre zobrazovanie fotografií bol kompletne prepísaný a tak by sa konečne mal vytratiť problém s rýchlosťou načítavania snímky pri prepínaní medzi snímkami.

Nahrávanie fotografií na Facebook vo vysokej kvalite

Posledným krokom inovácie je vylepšené nahrávanie snímkov. Nahrávanie by malo využívať výhody najnovšej verzie technológie Flash. Nebude chýbať ani možnosť vybrať si či sa snímky nahrajú v štandardnej alebo vysokej kvalite. Facebook však varuje, že nahrávanie vo vysokej kvalite môže trvať až 10x dlhšie.

Otázkou teraz ostáva, kedy sa nových funkcií dočkajú používatelia. Podľa informácií, ktoré poskytol Facebook by sa tak malo stať v priebehu tohto mesiaca.

Vo svojom vyhlásení Facebook spomenul tiež fakt, že pre nahrávanie a zdieľanie fotografií vo vysokej kvalite používatelia nebudú musieť vlastniť akýkoľvek druh plateného účtu ako je to v prípade väčšiny online služieb.

Zdroj: Neowin.net

Neprehliadnite: