EXIsport sa rozhodol pre SAP

Tlačový servis  /  21. 09. 2010, 00:00

Potreba kráčať s dobou, nutnosť rýchlejšie reagovať na neustále zmeny, ktoré prebiehajú vo vnútri firmy a tiež na trhu, sú hlavné dôvody, pre ktoré sa spoločnosť EXIsport, líder v predaji športových potrieb a textilu, rozhodla implementovať moderný softvér SAP BusinessObjects.

Slovenská retailová spoločnosť pôsobiaca v regióne strednej Európy, EXIsport, dnes oznámila, že v nasledujúcom období začne proces implementácie softvéru SAP Business Planning and Consolidation (BPC), riešenie pre plánovanie a prognózovanie. Tomuto rozhodnutiu predchádzala potreba integrovať celý proces strategického plánovania do jedného celku a väčšia kolaborácia medzi jednotlivými zložkami podniku.

 

 

„Nestačí pasívne konštatovať situáciu, musíme byť proaktívni,“ hovorí Tomáš Bel, prezident spoločnosti EXIsport a dopĺňa, „Naše portfólio produktov je ako živá hmota, neustále sa mení podľa požiadaviek zákazníkov. Množstvo položiek, ktoré sa podľa špecifických vlastností delia do skupín, či už podľa veľkosti, kategórie alebo farby, treba mať neustále pod kontrolou. Tieto premenné sa dynamický menia v čase a pre manažment spoločnosti je v súčasnosti kľúčové tieto zmeny predvídať a riadiť. Optimalizácia skladových zásob má obrovský dosah na tržbu, maržu a v neposlednom rade veľkosť pracovného kapitálu.“

 

Spoločnosť EXIsport ako ústredný nástroj pre plánovanie využívala systém založený na platforme Microsoft Excel. Pre naplnenie vízie stať sa lídrom na stredoeurópskom trhu v segmente sport fashion, je nevyhnutné integrovať platformu, ktorá dokáže uspokojiť špecifické potreby retailovej spoločnosti. „Aby sme mohli ísť ďalej, potrebujeme riešenie s lepšou funkcionalitou, riešenie, ktoré nám poskytne väčší manévrovací priestor,“ hovorí Tomáš Bel.

 

Zavedením nového podnikového softvéru sa celý proces plánovania integruje do jedného celku, rozšíri sa kolaborácia medzi jednotlivými zložkami firmy. Kľúčovým sa v tomto prípade stáva riešenie SAP BusinessObjects, ktoré spravuje a sprístupňuje dáta v reálnom čase, v momente, keď s nimi jednotliví manažéri potrebujú pracovať a získať tak lepší prehľad o faktoroch, ktoré ovplyvňujú náklady a ziskovosť organizácie.

„SAP BusinessObjects je popredné riešenie na trhu Business Intelligence. Je to ideálny spôsob, akým firma môže monitorovať, chápať a riadiť všetky svoje aktivity. Umožní získať transparentný a jednotný pohľad na všetky procesy, ktoré prebiehajú, v reálnom čase. Vďaka lepšiemu využívaniu prevádzkových dát je možné dosiahnuť rýchlu návratnosť investície,“ dopĺňa Petr Skořepa, CEE Sales Director spoločnosti SAP.

 

„Riešenia od spoločnosti SAP, v našom prípade SAP BusinessObjects, majú veľmi dobré referencie. Je to značka, ktorá je vo svete podnikového softvéru na poprednom mieste. V časoch silnej konkurencie a vysokých nárokov zo strany zákazníkov potrebujeme silného partnera s bohatými skúsenosťami, ktorý nám pomôže posunúť sa na pozíciu lídra,“ uzatvára Tomáš Bel, prezident spoločnosti EXIsport.

 

Implementácia je naplánovaná tak, aby bolo možné nový systém plne využívať už v predajnej sezóne jar – leto 2011. Na implementácií bude pracovať partnerská spoločnosť SAP, spoločnosť New Frontier a šesťčlenný tím zamestnancov EXIsportu. V konečnom dôsledku bude systém využívať celý top manažment spolu s Category a Store manažérmi, čo predstavuje približne 40 ľudí.

Neprehliadnite: