Novell oslavuje 10 rokov prvenstva na trhu

Tlačový servis  /  16. 09. 2010, 00:00

Ako spomienku 10. výročia Linuxu pre IBM System z* dnes Novell ohlásil prijatie zákazníckych, open source produktových inovácií a ISV a partnerskej podpory pre SUSE Linux Enterprise Server pre IBM System z*. Novell je jediným poskytovateľom operačných systémov s podporou Linuxu na IBM mainframe serveroch počas ich celej desaťročnej histórie a pokračuje v napĺňaní trhových podielov s novými zákazníkmi a špecializovanými obchodnými partnermi.

Od roku 2000, keď sa SUSE Linux Enterprise Server stal prvým komerčne dostupným podnikovým Linux systémom pre IBM System z mainframe, Novell priniesol riešenie, ktoré môžu využívať zákazníci v rôznych odvetviach, aby rozšírili svoje kritické aplikácie a systémové záťaže.

 

„Pred desiatimi rokmi sme uviedli na trh prvý komerčný plne podporovaný Linux systém pre IBM mainframe“, povedal Markus Rex, senior viceprezident a generálny manažér pre Open Platform Solutions v Novelli. „Počas týchto rokov sme zaznamenávali neustály rozmach a dnes je Novell trhovým lídrom Linux platforiem pre System z. Sme známi našou schopnosťou generovať ROI pre našich zákazníkov tým, že konsolidujeme distribuovanú systémovú záťaž, znižujeme prestoja a zjednodušujeme správu dátových center,“ dodáva Markus Rex.

 

Zákazníci uvítali Linux pre System z

Za posledných 10 rokov mnoho zákazníkov prijalo Linux pre IBM System z mainframe serverov. Medzi zákazníkov, ktorí dosiahli úspech so SUSE Linux Enterprise Server pre System z, patria Bank of Russia, BlueCross BlueShield z Minnesoty, Bostonská univerzita, Casas Bahia, Deutsche Rentenversicherung Baden-Württemberg, Dundee City Council, EBS Building Society, EFiS, Gruppo API, Miami-Dade County, Nationwide Insurance a University v Arkansase. 

 

„Výkonnosť a dostupnosť SUSE Linux Enterprise Servera pre System z je skvelá,“ povedal Gerard Shockley, IT Manager na bostonskej univerzite. „Na tomto systéme bežalo v priebehu posledných štyroch rokov niekoľko systémových procesov a nezaznamenali sme ani jeden výpadok. Podľa môjho názoru Novell priniesol impozantnú úpravu technológií pre Linux System z, s najrozšírenejšou súpravou ponúk pre rôzne typy záťaží.“

 

Adrienne DiPrima, manažérka Strategic Technologies Support pre Miami-Dade County na Floride, povedala: „Sme zodpovední za poskytovanie služieb pre milióny občanov. SUSE Linux Enterprise Server pre System z nám ponúka možnosť priniesť nové služby rýchlo a poskytuje nám vysoko škálovateľný, cenovo efektívny a veľmi dobre podporovaný operačný systém.“

 

10 rokov inovácie produktov

Na základe zákazníckych požiadaviek IBM v roku 2000 rozšírilo možnosti využívania open source softvéru a umožnilo Linuxu bežať na IBM mainframe počítačoch. Zákazníci pokladajú mainframe za ideálne platformy, pretože sú spoľahlivé, dostupné, praktické a umožňujú bohaté možnosti virtualizácie. Môžu na nich spustiť viacero Linux serverov, aby efektívnejšie využiť svoje výpočtové prostriedky. Táto kombinácia Linuxu pre System z je dnes skvelou platformou pre podporu Cloud computingu.

 

Míľniky

1999 – rok predtým, ako IBM oficiálne začína podporovať Linux na mainframeoch, SUSE Linux (získaný Novellom v roku 2004) začal svoju spoluprácu s IBM a Marist College, aby presunul dostupný Linux kód na podnikovo pripravené Linux distribúcie pre mainframe.

 

2000 – SUSE Linux Enterprise Server pre S/390 sa stal jedinou podnikovou komerčnou a plne podporovanou Linux distribúciou pre IBM mainframe. Ten istý rok sa najväčšia telekomunikačná spoločnosť vo Švédsku Telia stala prvým veľkým komerčným zákazníkom, ktorý využíva SUSE Linux Enterprise Server pre S/390.

 

2001 – SUSE Linux a IBM formalizovali ich technologické partnerstvo a spoluprácu.

 

2002 – IBM uvoľnil 64-bitovú verziu pre S/390 mainframe. SUSE Linux bol prvým, ktorý vytvoril Linux distribúciu dostupnú ako 64-bitovú verziu pre túto architektúru.

 

2009 – Novell spustil SUSE Linux Enterprise Server 11 pre System z, ktorý prináša cenovo efektívny nástroj pre tzv. mission-cirital procesy s podporou zdokonalených možností nového System z.

 

dnes – IBM a Novell pokračujú v spoločnej práci, aby priniesli nové pracovné možnosti pre mainframe, ako sú aplikácie založené na .NET bežiace na Mono runtime prostredí na System z od Novellu.

 

„Pred desiatimi rokmi, keď sme uviedli Linux na IBM System z, klienti využívali túto kombináciu na konsolidovanie stoviek, ba až tisícok menších, neefektívnych systémov pod jeden silný IBM mainframe, ktorý spriahol silu open source softvéru,“ povedala Carol Stafford, viceprezidentka pre predaj IBM System z. „Dnes ponúka Linux a System z silnú kombináciu, ktorú využíva viac ako 1 300 klientov na celom svete, napríklad k realizácii citlivých obchodných operácií, ako je podpora globálnych finančných sietí. S pomocou partnerov, ako je Novell, máme dnes viac ako 3 150 aplikácií pre Linux na System z a prinášame nové záťaže na platformu vrátane aktuálneho zákazníka – Korea Dongbu Insurance, ktorá využíva Linux a System z pre podporu ich kľúčového biznisu a prípravu rastu.“

 

Obchodní partneri a ISV podporujú SUSE Linux Enterprise pre System z

Z dnešných viac ako 3 150 IBM podporovaných aplikácií pre System z Linux je viac ako 1 000 certifikovaných komerčných aplikácií tretích strán dostupných v ISV katalógu Novellu pre SUSE Linux Enterprise Server pre System z, vrátane aplikácií od Chordiant Software, IBM Cognos, IBM DB2, IBM WebSphere, IBM Tivoli a SAP. Ak započítame open source balíčky k tomuto množstvu aplikácií tretích strán, zákazníci a partneri môžu využívať viac ako 3 000 aplikácií podporovaných systémom SUSE Linux Enterprise Server pre System z. Ekosystém tohto systému je tiež vylepšovaný mnohými obchodnými partnermi, vrátane Computacenter, Infinity, MSI Systems Integrators, Mainline, PROFI AG, Sirius a Vicom Infinity. 

 

„Za posledných 10 rokov poskytol Mainline viac ako 125 zákazníkom viac ako 150 systémov System z s riešeniami založenými na Linuxe, ktoré znižujú náklady, zvyšujú efektivitu a zlepšujú produktivitu. Výsledkom je konzistentný a kontinuálny dopyt po SUSE Linux Enterprise Server pre System z na trhu,“ povedal Doug Harrell, viceprezident pre System z v Mainline, IBM Premier Business Partner a System z partner.

Neprehliadnite: