PlayStation Move prichádza na pulty slovenských obchodov!

Tlačový servis  /  13. 09. 2010, 00:00

Sony PlayStation uvedie 15.septembra na slovenský trh ovládanie počítačových hier novej generácie PlayStation Move. Spolu s ním budú v ten istý deň predstavené aj prvé 4 hry pre PlayStation Move: EyePet, Sports Champions, Start The Party! a Kung Fu Rider.

Sony PlayStation sa vyvinutím novej hernej platformy PlayStation Move snaží vymaniť hranie počítačových hier z všeobecného vnímania ako domény počítačových fanatikov a predstaviť počítačové hry v novom svetle i širšej verejnosti ako spôsob trávenia voľného času a zábavy pre celú rodinu.

 

Čo je vlastne PlayStation Move?

PlayStation Move je nový koncept ovládania počítačových hier určený pre konzoly PlayStation 3, ktorý so sebou do oblasti herného priemyslu prináša rad konkurenčných výhod.


Jedná sa o technológiu novej generácie (Next Gen), ktorá vyniká najmä rýchlosťou a presnosťou zamerania. Vďaka využitiu najmodernejšej technológie akcelerometru a gyroskopu, tiež ponúka prepracovanejšiu grafiku a moderný design ovládača, ktorého guľovitý koniec svieti rôznymi farbami podľa toho, v akej situáciu sa v hre práve nachádzate (pri ohrození napríklad svieti na červeno a pod.) Jeho najväčšou výhodou je ale nesporne cena.


 

Štartovací balíček (Starter Pack) PlayStation Move za 64 € obsahuje pohybový ovládač PlayStation Move, kamerku PlayStation Eye a sadu demo verzií hier pre PlayStation Move. Spolu s PlayStation Move starter packom ponúka za 32 € PlayStation tiež prídavný, tzv. navigačný ovládač do jednej ruky, ktorý je určený na používanie spoločne s pohybovým ovládačom pre intuitívne ovládanie postáv a objektov v hrách. Poslednou novinkou, ktorú PlayStation predstavuje je špeciálny nástavec s pištoľou, určený pre fanúšikov strieľacích hier, ktorý sa bude predávať za 16 €. Pre tých, ktorí už vlastnou kameru PlayStation Eye vlastnia, je možné zakúpiť si iba samotný pohybový ovládač Move za 43 €.


 

Ako PlayStation Move funguje?

Hráč si vezme do ruky ovládač PlayStation Move a nakalibruje sa pomocou kamery PlayStation Eye do pozície, v akej bude pri hre stáť. Rozhodujúce sú presné miery hráča, jeho výška, presná poloha a rozpätie paží. Práve kalibráciou hráča a snímaním pohybu kamerou je zabezpečená vysoká miera presnosti pri zameraní obrazu. Pomocou pohybového ovládača PlayStation Move s možnou kombináciou s navigačným ovládačom potom hráč hrá hry, ktoré vďaka prepracovanej grafike ponúkajú dokonalú ilúziu reálneho sveta.


 


 


 

Prvé 4 hry pro PlayStation Move

Spolu s ovládacou technikou PlayStation Move predstaví Sony PlayStation 15.septembra aj 4 herné tituly vyrobené špeciálne pre novú technológiu PlayStation Move. Ide konkrétne o hry EyePet, Start The Party!, Sports Champions a Kung Fu Rider. Ceny hier pri uvedení na trh sa budú pohybovať v reláciách 31 – 42 €.


 

Hra EyePet je postavená na myšlienke starostlivosti hráča o svoje zvieratko, upravovať jeho zovňajšok, ale takisto s ním interaktívne komunikovať a zabávať ho napríklad jazdou vo vlastnou rukou namaľovanom autíčku prenesenom na obrazovku vďaka využitiu kamery PlayStation Eye. Táto hra je vhodná najmä pre deti, pretože rozvíja ich predstavivosť a empatické schopnosti.


 

Športová hra Sports Champions hráčom prináša svojím širokým portfóliom disciplín možnosti rôznorodého športového vyžitia pri hrách ako sú ping-pong, lukostreľba, hod diskom, plážový volejbal, ale napríklad aj gladiátorské zápasy. Hlavne v tejto hre hráči ocenia už spomínanú revolučnú presnosť a rýchlosť zamerania, ktorú pohybový ovládač PlayStation Move umožňuje vďaka využitiu umožňuje gyroskopu a akcelerometru.


 

Tretia hra Start The Party! je postavená na princípe spoločenských hier, vďaka čomu je určená všetkým vekovým kategóriám. Tento titul zahŕňa niekoľko krátkych zábavných hier, ktorými je napríklad odháňanie múch, pinkanie vtáčat do hniezd alebo strieľanie duchov. Napriek tomu, že tieto hry môžu znieť trochu triviálne, je pri nich vďaka využitiu ovládača PlayStation Move skutočne veľká zábava. Skvela sa hodia napríklad na párty s priateľmi alebo na rodinnú oslavu.

Posledným herným titulom uvádzaným 15.septembra na trh je Kung-Fu Rider - prepracovaný Japonec, šialene uháňajúci spletitými uličkami Tokia na kancelárskej stoličke. Úlohou Kung-Fu Ridera je nazbierať pri jazde na stoličke čo najviac bodov a poradiť si s nebezpečnými mužmi v čiernom. Túto hru obzvlášť odporúčame ako uvoľňovač stresu z pracovného prostredia. Vďaka zasadenia hlavného hrdinu do role prepracovaného „kravaťáka“, pôsobí v tomto smere hra skutočne dokonale!

Neprehliadnite: