V metropole východu vzniká špičkové vývojové pracovisko

Tlačový servis  /  06. 09. 2010, 00:00

Spoločnosť Antik Telecom buduje v Košiciach laboratórium špecializované na vývoj technológií digitálneho spracovania obrazu. Pracovisko stavajúce na doterajších úspechoch pri vývoji produktov pre digitálnu televíziu prinesie do regiónu ďalšie pracovné príležitosti a produkty s vysokou pridanou hodnotou.

Košický výrobca hi-tech zariadení rozširuje špecializované vývojové laboratórium s cieľom navrhovať a vylepšovať svoje produkty pre oblasť digitálnej televízie. Vo vývojovom centre nájdu uplatnenie odborníci s technickým vzdelaním alebo záujmami.

 

Hlavnou úlohou pracovníkov laboratória je vývoj firmvéru a ďalších aplikácií ktoré budú nasadené v zariadeniach vyrábaných spoločnosťou Antik Telecom. „Postupne budujeme nie veľký ale vysoko kompetentný vývojársky tím, ktorý nám umožňuje konkurovať s našimi produktmi v oblasti digitálneho spracovania obrazu najväčším globálnym spoločnostiam,“ vysvetľuje stratégiu Igor Kolla, generálny riaditeľ Antik Telecom. „Cielene vyhľadávame šikovných programátorov a analytikov, ktorým vyhovuje naše relatívne liberálne pracovné prostredie, za to od nich očakávame nekonvenčné a vysoko kreatívne myslenie. Keďže odborníkov na digitálnu televíziu je u nás minimum, túto špecializáciu získavajú až po nástupe do Antiku,“ dodáva Igor Kolla. Antik očakáva, že vo svojom vývojovom laboratóriu do konca roka zamestná približne 10 odborníkov. V ďalších rokoch má spoločnosť záujem počet zamestnancov v tíme ďalej rozširovať a podporiť aj výskumný charakter pracoviska.

 

Vývojové centrum sa bude venovať aj aplikáciam pre podporu interakcie medzi používateľmi navzájom, medzi používateľmi a verejnou či miestnou správou alebo pri vzdelávaní na diaľku. Víziou Antiku je, že TV prijímač už v krátkom čase nebude slúžiť iba na sledovanie televízneho programu, ale ponúkne množstvo interaktívnych služieb použiteľných v rôznych životných situáciach, ako aj pre zábavu.

 

 

Neprehliadnite: