Samsung predstavil na IFA 2010 novú víziu budúcnosti digitálneho spracovania obrazu

Tlačový servis  /  02. 09. 2010, 00:00

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd, svetový líder v oblasti technológií pre digitálne médiá, dnes predstavila svoje najnovšie ambiciózne inovácie v oblasti produktov digitálneho spracovania obrazu, ktoré podporia cieľ spoločnosti stať sa do roku 2012 jedným z troch najvýznamnejších hráčov na trhu.

Najnovšia ponuka produktov napĺňa víziu spoločnosti Samsung, ktorou je prepojenie spotrebiteľov s každým dôležitým momentom ich života prostredníctvom technológií digitálneho spracovania obrazu.


Primárne oblasti inovácií boli kompaktné digitálne fotoaparáty Samsung s dvoma displejmi, ako napríklad nedávno uvedený model ST600, ktorý dáva užívateľom možnosť fotografovať aj z pozície pred objektívom. Technológia 2View je oblasťou trhu, v ktorej dnes Samsung už od vlaňajšieho uvedenia priekopníckeho modelu ST500 skutočne dominuje. Inšpiráciou pre túto technológiu je jedinečné porozumenie skutočným potrebám a želaniam používateľov digitálnych fotoaparátov a schopnosť spoločnosti Samsung poskytnúť najlepšie technológie, ktoré vedia tieto želania naplniť.


Samsung vystavuje aj svoju novú videokameru T10 s plným HD rozlíšením, ktorá bude uvedená na trh v priebehu veľtrhu. Full HD T10 ponúka priekopnícky objektív Slanted Lens so sklonom 20°. Vďaka nemu môžu užívatelia robiť svoje videá a fotografie bez bolesti zápästia a únavy, s ktorou sa pri používaní videokamery často stretávame. Pre svoje malé rozmery a jasný 2,7-palcový LCD displej prináša T10 taktiež elegantnú a cenovo dostupnú mobilitu, umožňujúcu nahrávať a upravovať obrazový materiál priamo na cestách. Samsung taktiež predvádza užívateľom, ako zdieľať prchavé okamihy aj pomocou ďalších produktov pre digitálne spracovanie obrazu, ako sú nové modely E10 a PL90, vybavené inovatívnymi funkciami pripojenia.

 

SangJin Park, prezident divízie Digital Imaging pri Samsung Electronics, poznamenal: „Žiť svižne a tvorivo, nech ste doma alebo na cestách. To je dôležitou súčasťou života dnešných zákazníkov aj vízia, ktorú spoločnosť Samsung ponúka svojim zákazníkom. Kamera alebo fotoaparát sú zariadenia so silným emočným potenciálom, ktoré umožňujú používateľom pri vytváraní, zachytávaní a zdieľaní snímok kontakt s dôležitými momentmi ich života. Fotoaparáty a kamery spájajú ľudí. Zaujíma nás, ako a kde chcú ľudia využívať fotografiu a video vo svojom každodennom živote, a tieto úvahy sa premietajú do všetkých nových produktových radov a inovatívnych technológií, ktoré sme pripravili pre tento rok. Všetky sú vystavené na výstave IFA 2010.“


Dvojdisplejové modely 2View – exkluzívna ponuka Samsung

Novo uvedený model ST600 ponúka revolučnú technológiu predného LCD displeja s uhlopriečkou 1,8 palca, ktorý umožňuje užívateľom zachytiť vynikajúce momenty nielen z pozície za objektívom, ale aj pred ním. 14-megapixelový snímač tohto fotoaparátu je zárukou dokonale ostrých a čistých snímok. Ďalšou prednosťou je možnosť vyvolať kľúčové funkcie jednoduchým naklonením alebo gestom ruky a zjednodušiť tak správu snímok. Model ST600 je ponúkaný v štýlových farbách (zlatej a čiernej). Štíhle a elegantné kompaktné puzdro s kovovým povrchom prepožičiava tomuto fotoaparátu živý vzhľad moderného prístroja, s ktorým užívatelia vyniknú v dave.


Nový rad 2View je vybavený aj vysoko kvalitnými objektívmi Schneider KREUZNACH s podporou optickej a digitálnej stabilizácie obrazu pre dokonale ostré snímky. Fotoaparát Samsung ST600 kombinuje výkonný širokouhlý objektív s ohniskovou vzdialenosťou 27 mm s päťnásobným optickým zoomom, je vybavený inovatívnymi funkciami, vrátane technológie rozpoznania scény. Tá analyzuje farbu, jas, pohyb a subjekty a na základe týchto informácií vyberie zodpovedajúci scénický režim, zaručujúci užívateľovi vysokú kvalitu snímky.

 

Videokamery s dokonalou HD kvalitou obrazu

HMX-T10 v sebe ako model budúcej generácie kompaktných digitálnych videokamier ukrýva inovatívnu technológiu point-and-shoot pre okamžité snímanie v plnom HD rozlíšení. Priekopnícka videokamera HMX-T10 s inovatívnym objektívom Slanted Lens so sklonom 20 stupňov umožní užívateľom ovládať kameru spôsobom, ktorý predchádza únave zápästia. Vďaka ľahkému ovládaniu tak môžu používatelia prakticky v akýchkoľvek podmienkach zachytiť výnimočné momenty s istotou vysokej kvality snímaného a zaznamenávaného obrazu.


Záznam ešte viac uľahčuje dotykový displej LCD s uhlopriečkou 2,7 palca a schopnosť nakrúcať videozáznam a súčasne fotografovať statické snímky s rozlíšením 4,7 megapixela. Kamera HMX-T10 je tiež vybavená vyspelým BSI (Back Side Illuminated) CMOS snímačom s dvojnásobnou citlivosťou oproti bežným CMOS snímačom a optickou stabilizáciou obrazu (OIS), takže žiadny z urobených záberov nebude rozmazaný. Tieto inovatívne funkcie výrazne znižujú skreslenie obrazu a poskytujú čisté videonahrávky a fotografie v prakticky akýchkoľvek svetelných podmienkach.


Videokamera HMX-E10 je vybavená otočným objektívom Swivel Lens s uhlom natáčania 270 stupňov, ktorý umožňuje užívateľom snímanie prakticky z akéhokoľvek uhla. Kamera je ďalej vybavená zabudovaným USB portom, ktorý umožňuje priame pripojenie kamery k ľubovoľnému počítaču bez dodatočného príslušenstva v podobe špeciálnych USB káblov. Užívatelia sa teda môžu kedykoľvek a kdekoľvek podeliť o dôležité momenty. USB pripojenie je možné tiež použiť na dobíjanie batérie na cestách. Dokonalý dojem podčiarkuje srdce videokamery E10: CMOS snímač s veľkosťou 1/3,2 palca, umožňujúci nahrávať pôsobivé videá v plnom HD rozlíšení.

 

Je čas podeliť sa o zážitky – dobre pripojený zákazník

Fotoaparát Samsung PL90 je príkladom nepretržitého úsilia spoločnosti Samsung prinášať do sveta digitálneho spracovania obrazu nové technológie a umožniť zákazníkom v každom momente spojenie s ich blízkymi. Digitálny fotoaparát Samsung PL90 s rozlíšením 12,2 megapixela je vybavený vstavaným USB konektorom, umožňujúcim používateľom zachytiť snímky a pripojiť sa k počítaču priamo na cestách bez potreby dodatočných šnúr alebo káblov. Vďaka USB konektoru môžu užívatelia ľahko a rýchlo zdieľať zaznamenaný obsah s rodinou a priateľmi, s podporou užitočných funkcií plug-and-play, vrátane programu Intelli-studio s automatickou inštaláciou a instantným prístupom k akémukoľvek počítaču. Medzi inovatívne funkcie PL90 patrí aj nová technológia Samsung Smart Auto, ktorá používateľom umožní vytvorenie dokonalých snímok prakticky v akýchkoľvek podmienkach.

Neprehliadnite: