BMW a Logica spolupracujú na zvyšovaní bezpečnosti a zlepšovaní prístupu zamestnancov a zákazníkov

Tlačový servis  /  30. 08. 2010, 00:00

Spoločnosť Logica poskytuje unifikované riadenie IT bezpečnosti pre viac ako 200 000 užívateľov z celého sveta.

Spoločnosť Logica, popredný poskytovateľ IT a biznis služieb, oznámila implementáciu podnikového systému pre správu prístupu a identity (Identity and Access Management System - IdAS), ktorý je kompletne integrovaný s existujúcim IT prostredím skupiny BMW Group. Nový systém pre správu identity, ktorý podporuje približne 200 000 užívateľov, centralizuje všetky autorizačné a schvaľovacie procesy. Vďaka tomu sú výrazne efektívnejšie, ako doteraz používané lokálne riešenia.

 

S novým systémom môžu užívatelia získať svoje povolenia, užívateľské mená a prístupové informácie pre všetky relevantné systémy len za tri hodiny. Vďaka pripojeniu a synchronizácii systémov tretích strán – ako napríklad výmena zamestnaneckých dát, sprostredkovateľských alebo zmluvných informácií – je práca IT manažérov omnoho jednoduchšia a rýchlejšia.

„Namiesto komplexnej infraštruktúry s vysokými nákladmi na podporu a údržbu teraz BMW využíva unifikovaný systém. Okrem zlepšovania bezpečnosti systém IdAS zároveň aj zjednodušuje správu interných aj externých užívateľov,“ vysvetlil Dr. Andreas Neumann, konzultant a projektový manažér spoločnosti Logica v Nemecku.

IdAS modeluje tisícky rolí prostredníctvom 15 procesov oprávnenia a komplexných závislostí. Správa jednotlivých účtov sa tak stáva výrazne automatizovaným procesom. Užívateľské účty sú napríklad časovo obmedzené a ak zamestnanec opustí spoločnosť, všetky jeho alebo jej účty sú centrálne zrušené. Systém zároveň poskytuje aj funkciu pre prípad núdze, ktorá podľa potreby umožňuje zrušenie akýchkoľvek povolení.

Na tohtoročnej konferencii European Identity Conference (EIC) v nemeckom Mníchove získalo BMW spolu so spoločnosťou Logica a jej partnermi Omada a Microsoft za projekt IdAS cenu European Identity Award. Ocenenie na najprestížnejšom európskom podujatí v oblasti správy identity a prístupu potvrdilo pozíciu spoločnosti Logica ako systémového integrátora pre riešenia riadenia identity.

Neprehliadnite: