Logitech: Dva nové reproduktory pre váš notebook

Marek Poleč  /  22. 09. 2010, 14:33

Spoločnosť Logitech predstavila dva nové reproduktory určené na pripojenie k notebooku - Wireless Speaker Z515 a Laptop Speaker Z305. Ten prvý z nich sa pripája bezdrôtovo pomocou Bluetooth, druhý zaujme 360° zvukom.

Čoraz viac ľudí uprednostňuje notebook ako hlavný pracovný nástroj. Možno vďaka nemu nielenže rýchlo vybaviť e-maily a surfovať po internete, ale aj konzumovať médiá všetkého druhu. Notebooky sa preto tešia obľube aj ako zábavné systémy, pričom ich najslabším článkom býva spravidla zvuk. Ten je u notebookov nižšej cenovej kategórie často krát mizerný a na počúvanie filmového zvuku či hudby úplne nevhodný. Zmeniť to chce spoločnosť Logitech práve s jej novými reproduktorovými systémami Logitech Wireless Speaker Z515  a Logitech Laptop Speaker Z305, ktorými možno docieliť zaujímavých výsledkov.


Logitech Wireless Speaker Z515 sa prezentuje veľmi kompaktným dizajnom, s minimálnymi nárokmi na akékoľvek voľné miesto. K notebooku sa pripája bezdrôtovo, pričom výrobca v tomto prípade vsadil na Bluetooth (súčasťou dodávky je aj USB-Dongle). Reproduktor možno rovnako dobre využiť aj v spojitosti s produktmi od Apple (iPad alebo iPhone). Pod plný a sýty zvuk sa podpisujú dva 5 cm meniče. Plastové telo ozvučnice je kompaktné a ľahké, na druhej strane však dostatočne solídne a pevné. Nesklame ani dizajn, ktorý je na vysokej úrovni. V balení je zastúpený aj napájací adaptér, reproduktor však môže byť napájaný aj prostredníctvom integrovanej batérie. Výborne sa preto hodí na počúvanie na cestách, balkóne či terase. Výrobca udáva výdrž batérie do desiatich hodín pri dosahu do 15 metrov.


Logitech Laptop Speaker Z305 presvedčí svojim obzvlášť kompaktným dizajnom a 360° zvukom. Pripája sa k notebooku klasickým spôsobom prostredníctvom USB kábla a montuje sa priamo na notebook. Reproduktor je so svojou hmotnosťou 230 gramov výnimočne ľahký a nepotrebuje ani externý napájací zdroj (napájaný je prostredníctvom USB). V prípade, že reproduktor momentálne nie je pripojený, možno jeho USB kábel jednoducho uložiť priamo do tela reproduktora. Výrobca u tohto zariadenia vyzdvihuje 360° ozvučenie, vďaka ktorému sa má zvuk šíriť rovnomerne vo všetkých smeroch. Oba reproduktory sú dostupné v predajnej sieti za odporúčané maloobchodné ceny 100 € za Logitech Wireless Speaker Z515 a 60 € za Logitech Laptop Speaker.

Zdroj: logitech.com

Neprehliadnite: