Oxford English Dictionary už iba online

Juraj Babjak  /  02. 09. 2010, 08:51

Prezident Oxford University Press povedal, že pravdepodobne tretia edícia monumentálneho slovníka Oxford English Dictionary (OED) bude prezentovaná výlučne na internete.

Existujú náznaky, že sa v tlači neobjaví tretie vydanie populárneho slovníka Oxford English Dictionary. OED3 bude pravdepodobne vydaný len na internete. Pre úplné ukončenie prác na slovníku bude potrebných ešte minimálne 10 rokov. A to na ňom pracuje 80 znalcov.

 

 

Aktuálny slovník Oxford English Dictionary využíva na internete cez 2 milióny užívateľov, ktorí platia ročne poplatok 295 dolárov. Medzi užívateľov tohto slovníka patria jednotlivci, ako aj akademické inštitúcie a knižnice. Trh tlačených jazykových slovníkov vraj zaniká. Znižuje sa o niekoľko percent ročne. Informoval o tom Nigel Portwood, predseda Oxford University Press. Posledné vydanie slovníka tvorilo 20 zväzkov a vyšlo v roku 1989. Bolo predaných 30 tisíc kusov v cene 1165 dolárov. Práce na prvej edícii boli zahájené v roku 1879 a prvá časť slovníka bola vydaná v roku 1928.

Zdroj: www.mashable.com

Neprehliadnite: