Aj Lenovo sa hrnie na scénu hracích konzol, chystá eBox

Martin Tomšík  /  31. 08. 2010, 12:19

Spoločnosť Lenovo, ktorá je známa hlavne ako značka pre mnohé stolové počítače, servery či notebooky, ponúkne od konca roka 2010 svoju vlastnú konzolu. Podobať sa má hlavne na známy projekt Natal spoločnosti Microsoft, oficiálne nazývaný Microsoft Kinect.

Čínska spoločnosť Lenovo založila v Číne firmu pod názvom "Beijing Eedoo Technology". Tá má na starosti vývoj novej hracej konzoly, zaoberá sa jej distribúciou, taktiež aj tvorbou hier pre konzolu ako aj spoluprácou s inými spoločnosťami, ktoré vytvárajú videohry.

Nová konzola sa má nazývať eBox a na jej používanie nebudete potrebovať žiadne ovládače, postačia iba vaše ruky ako aj pohyby tela a videokamera, ktorá to všetko nasníma. Jedná sa teda o koncept, ktorý využíva Microsoft Kinect, Lenovo ale pre svoju konzolu používa vlastný softvér.

Skutočnosť, že nebudete potrebovať žiaden ovládač, firma zdôrazňuje a vraví, že sa nebude jednať o nič podobné konzolám Wii či Playstation Move. Ani cena nebola presne špecifikovaná, rátať ale máme so sumou vyššou ako za Wii, avšak viac ako za Xbox 360 za eBox zaplatiť nemáme. Cena je vraj nastavená na výšku, ktorú bude môcť zaplatiť priemerná rodina, prísť má taktiež s 30 bezplatnými hrami.

Keďže Lenovo sa zameriava hlavne na trh v Číne, konzola sa dostane do predaja najskôr tam v novembri tohto roka, krátko potom má prísť aj na pulty predajní v ďalších krajinách.

Zdroj: Neowin.net

Neprehliadnite: